Doznajemo: Vučević potresen zbog prijetnji, Hajduk će do petka dobiti novog trenera

Foto: Hina, Index 

PREDSJEDNIK Uprave Hajduka Marin Brbić za Index je potvrdio da klub traži novo trenersko rješenje. Goran Vučević podnio je ostavku, nakon svega dvije utakmice i dva poraza, a prema našim informacijama silno je potresen zbog prijetnji nasiljem koje posljednjih dana prima. Navijači Hajduka na posljednjoj su utakmici u Parku Mladeži bijesni uletjeli u teren, ali policija je zaštitila igrače i upravu kluba od bliskog susret 

"U teškoj smo situaciji i to nije nikakva tajna. Ovo traje još od odlaska Igora Tudora. Rezultati su loši i mi kao Uprava također preuzimamo dio odgovornosti", rekao nam je u uvodu predsjednik Hajduka.

U ime Hajduka s gradonačelnikom Splita, većinskog vlasnika Hajduka, razgovarala je predsjednica NO-a Branka Ramljak. Ona je ponudila mandate na raspolaganje, a gradonačelnik Splita samo se zahvalio. 

"Ništa se ne mijenja osim trenera. Nema nikakvog cirkusa, za to su zaduženi samo mediji. Uprava Hajduka na odgovara Ivi Baldasaru već Nadzornom odboru. Uvjeravam vas da je sve u najboljem redu: Uprava radi, Nadzorni odbor nadgleda. I Vučević je cijelo jutro s nama u klubu. Momčad je normalno trenirala pod vodstvom kondicijskog trenera Marija Tomljanovića"

Vučević je, dakle, podnio ostavku?

"Vučević je prije svega uskočio pomoći klubu kada je bilo potrebno i kada sam to od njega zatražio. Zato u ovakvom momentu čvrsto stojimo iza njega. Protiv Rijeke je odradio odličnu utakmicu, ali nismo imali sreće. O tome je sada deplasirano govoriti. Ja ću kao predsjednik Uprave što prije sazvati press konferenciju i objaviti tko će voditi momčad u Koprivnici u nedjelju protiv Slaven Belupa. Vučević je potrošen i uzrujan. Nikome od nas ova situacija nije ugodna, niti nam je svejedno gledati poruke poput onih koje su nas dočekale uoči Rijeke"

Je li istina da su pojedini igrači zbog straha od navijača zatražili pauzu do kraja sezone? 

"To je apsolutna laž, nitko od igrača nije to spomenuo. Svi smo utučeni zbog događaja u Parku mladeži. Razumijemo nezadovoljstvo navijača, no radimo sve da se izvučemo iz ove situacije", tvrdi Brbić. 

Izgledni je kandidat Marijo Osibov, trener Hajduka B? Jedini je on preostao u unutarnjim rezervama kluba? 

"Ne mogu vam to potvrditi. Mogu reći samo da je toliko neistina izašlo u medijima, pa tako i ona da smo razgovarali s Ivanom Katalinićem. Nitko iz Hajduka s njim danas nije razgovarao o trenerskom poslu u klubu", odlučan je Brbić. 

Hajduk je poslijepodne potvrdio Vučevićevu smjenu, tj. njegovu novu prekvalifikaciju i na službenim stranicama kluba.

Kriza u Hajduku: 

> Cirkus u Hajduku: Klupu preuzima Osibov, Vučević ostaje direktor?

> Sramotno bezmudi Hajduk omogućio Splitu povijesni uspjeh

 > Torcida provalila u teren, interventna čuva igrače: "Skinite dresove", "Brbiću ostavka", "Sušiću gubi se"
 
> Hajduk igračima zabranio izjave
 
> Ramljak: Moja ostavka bila bi moralni čin, ali..
 
> Vučević razmišlja o ostavci? "Preuzimam odgovornost, razgovarat ću s Brbićem"
 
> Krizni sastanak nakon debakla: Vrh Hajduka odbio kolektivnu ostavku zbog "odgovornosti prema klubu"

Pročitajte više