Drama oko Darija Šarića: "Zagreb nije zaslužio ni lipe, a kamoli milijun. Idemo na sud!"

GDJE će karijeru nastaviti Dario Šarić, još uvijek je nepoznanica. Košarkaški biser iz Šibenika ovog je proljeća proslavio 18. rođendan, a ugovorom je i dalje vezan uz KK Zagreb, iz kojeg očajnički želi otići nakon što mu nisu dali dovoljno prilike da razvije svoj izvanserijski talent.

Odluči li pak ostati, u Trnskom bi u idućoj sezoni sasvim sigurno bio glavni igrač. Međutim, morao bi se zadovoljiti gostovanjima u Sinju i Križevcima umjesto ABA ligom, a to nikako ne zadovoljava njegove ambicije, zbog čega se razlaz sa Zagrebom nameće kao logično rješenje.

Iako je iz Cibone otišao Jasmin Repeša, Vukovi i dalje grizu za Darijom - najtalentiranijeg igrača Europe u svom godištu svakako bi željeli vidjeti u svojim redovima pa su Zagrebu ponudili 800 tisuća eura odštete. I naišli na odbijenicu iz Trnskog, odakle traže okruglih milijun eura što je razočaralo Šarića i njegova oca Predraga, koji je u razgovoru za Index potvrdio da će ići na FIBA-inu arbitražu.

"Nisu zaslužili ni jedne lipe"

"Nismo se uspjeli dogovoriti i idemo na arbitražu koja će odlučiti koliko će novi klub morati uplatiti Zagrebu za Darija", potvrdio je Predrag Šarić:

"Razgovarali smo s gospodinom Karamarkom i ostalima iz Uprave, ali nismo pronašli zajednički jezik i arbitraža je jedino logično rješenje", dodao je i onda otvorio front:

"Oni traže milijun eura, pa je li to normalno?! Nisu zaslužili ni jedne lipe, a ne milijun eura. Ništa u njega nisu uložili niti su mu išta dali. Znate, tri godine je Dario bio gore, a program njegova razvoja koji je dogovoren nije ispoštovan ni u jednom postotku. Igrao je konstantno tek zadnja dva mjeseca prošle sezone."

"Neka im milijun iskrcaju Darijevi treneri u zadnje tri godine"

"Treneri koji su ga vodili između 2009. i 2012. neka plate odštetu Zagrebu od milijun eura. Bajramović, Burić pa onda onaj Androić. Njima nek' se Zagreb obrati", nastavio je Šarić:

"Darija cili svit priznaje, ali ne i oni. Pa tko je tu lud, recite mi?! Mi smo im voljni dati ono što su u njega uložili, ali slobodno neka zaborave na milijun eura. Neće Dario spašavati KK Zagreb."

Stariji Šarić ljutit je na agenciju (XL) koja zastupa njegovog sina kojoj je zaprijetio: "Ne znam što odugovlače, ali ako do srijede ne pošalju FIBA-i zahtjev za arbitražom, oni više neće skrbiti o njegovoj karijeri!"

Pročitajte više