Dream Team pregazio Novi Zeland, Slovenija upisala treću pobjedu, a Litva prvi poraz

Foto: HINA

U UTORAK navečer odigrani su susreti skupina C i D svjetskog košarkaškog prvenstva. Utakmica večeri odigrana je između SAD-a i Novog Zelanda, a završila je pobjedom Amera 98:71. Anthony Davis upisao je 21 poen i devet skokova za samo 22 minute, Kenneth Faried dodao je 15 poena uz 11 skokova, a Harden 13.

U drugim utakmica skupine Ukrajina je s 64:58 bila bolja od Turske, dok je Dominikanska republika slavila protiv Finske sa 74:68. Eloy Vargas je predvodio Dominikanu sa double-double učinkom od 18 poena i 13 skokova, Francisco Garcia je dodao 16, a na drugoj strani je Petteri Koponen ubacio 21 poen.

U skupini D Meksikanci su nadigrali Angolu sa 79:55 i tako napravili veliki korak prema osmini finala. Tamo će ih po svemu sudeći čekati Amerikanci. U drugom dvoboju skupine Litavci su upisali prvi poraz. S 82:75 bolja je bila Australija.

Vrlo loš dan imao je najbolji litavski igrač Valančiunas, koji je upisao samo četiri koša. Najbolji u redovima Australaca bio je Joe Ingles sa 18 koševa. U posljednjem susretu susjedna Slovenija je s 89:72 bila bolja od Južne Koreje. Prvo ime Slovenaca bio je Goran Dragić s 22 koša. Domen Lorbek upisao je 14, a Jure Balažič 11 koševa.
 

Pročitajte više