Dream-team ranjenika bi prošao skupinu: Pogledajte momčad od igrača koji su s Eura otpali zbog ozljeda

NIKAD u povijesti EP-a zbog ozljeda nije otpalo toliko igrača kao prije onog koje počinje danas. Podsjećamo na 28 igrača koje nema na Euru, ne zato što se njihove reprezentacije nisu plasirale ili zato što ih izbornici ne vole, nego zato što su se ozlijedili.

Dok mi tugujemo zbog toga što je Olića izbacila ozljeda iz Osla, što bi tek mogli reći Englezi, kojima je definitivno otpalo osam igrača (uz njih još su za prvu utakmicu dvojbeni Defoe zbog smrtnog slučaja i prehlađeni Cole), ili Francuzi, koji su ostali bez petorice.

Puno bolje nije ni Ukrajincima, koji su ostali bez čak dva golmana, ali dok je Šovkoski ozlijeđen, Ribka je suspendiran zbog dopinga. Zbog ozljede glave nedostaje im i branič Andrij Dikan. Španjolcima su teške ozljede bitno oslabile reprezentaciju, u kojoj nema Puyola (desno koljeno), Ville (lom noge) ni Iraole (gležanj).

Talijanima fale "dva i pol" igrača, ali za sada samo jedan defintivno zbog ozljede: Napadač Giuseppe Rossi, jer braniča Domenica Criscita nema zbog sudjelovanja u namještaljkama utakmica, dok je Andrea Barzagli izgubljen za natjecanje u skupini, ali izbornik Prandelli će još odlučiti hoće li ga voditi na Euro.

Irci su ostali bez dva igrača: Keith Fahey je ozlijedio prepone na zagrijavanju prije prijateljske utakmice protiv BiH, dok James McCharthy ostaje kući jer mu je ocu dijagnosticiran rak.

Ipak, nitko se ne može usporediti s Englezima: Nakon što su prije priprema zbog ozljeda otpali Kyle Walker, Jack Wilshere, Chris Smalling i Darren Bent, nakon objave popisa i početka spremanja za Euro, engleski izbornik Roy Hodgson je u dva tjedna ostao bez četvorice igrača: Gary Cahill slomio je čeljust na prijateljskoj utakmici protiv Belgije.

Frank Lampard na treningu je ozlijedio bedreni mišić, Gareth Barry je morao ići kući zbog problema s preponama nakon utakmice s Norveškom, a rezervni golman vratar John Ruddy na treningu slomio prst.

Francuzi drže drugo mjesto na ovoj neslavnoj listi: Zbog ozljeda i bolesti na Euro ne ide pet njihovih igrača, a dvojben je i Yann M'Vila. Veznjak je u pripremnom meču sa Srbijom ozlijedio gležanj, a Izbornik Blanc kaže da će biti spreman za drugu utakmicu.

Ovi igrači neće biti ni za jednu: Ericu Abidalu je presađena jetra, Younesa Kabola muče koljena, Abou Diaby je ozlijedio list, Gourcuff gležanj, a Loic Remy zadnju ložu.

Spisak igrača koji propuštaju Euro zbog ozljeda:

ENGLESKA: John Ruddy, Gary Cahill, Chris Smalling, Kyle Walker, Gareth Barry, Frank Lampard, Jack Wilshere, Darren Bent

FRANCUSKA: Eric Abidal, Younes Kaboul, Abou Diaby, Yoan Gourcuff, Loic Remy

ŠPANJOLSKA: Carles Puyol, Andoni Iraola, David Villa

HRVATSKA: Dejan Lovren, Ivica Olić

UKRAJINA: Oleksander Šovkovski, Andrij Dikan

ŠVEDSKA: John Guidetti, Daniel Majstorović

DANSKA: Thomas Sorensen

ITALIJA: Giuseppe Rossi

RUSIJA: Vasilij Berezucki

NIZOZEMSKA: Erik Pieters

PORTUGAL: Danny

IRSKA: Keith Fahey

Indexov Dream Team sastavljen od ranjenika:


Pročitajte više