Drugi najskuplji igrač u povijesti HNL-a spreman za novi iskorak: Pred Brozovićem je velika karijera!

Foto: HINA

VEZNJAK Dinama Marcelo Brozović posljednjih mjeseci proživljava najljepše trenutke nogometne karijere.

Nakon što je u dresu Modrih osvojio naslov prvaka, Brozović je zaigrao na otvaranju Svjetskog prvenstva protiv domaćina Brazila, a nakon toga i na najbolji mogući način otvorio novu sezonu zagrebačkog kluba.Prošle sezone 22-godišnji veznjak upisao je osam golova i šest asistencija, da bi u prva četiri susreta ovoga ljeta već zabio dva gola uz jednu asistenciju.

Njegov zgoditak u Aalborgu mogao bi biti presudan za prolazak Modrih u play-off Lige prvaka. Kao što se već neko vrijeme provlači kroz medije, Brozović je na meti brojnih europskih klubova, a čini se kako je napokon stiglo vrijeme na novi korak u karijeri. Naravno, puno će toga ovisiti i o Dinamu, odnosno apetitima Zdravka Mamića.

Bičanić: Interes iz Liga petica jako je velik

Marcelo je uistinu napredovao posljednje dvije sezone, izvrsno trenira i očigledno je kako je sazrio kao igrač, dok zbog slabe konkurencije u HNL-u u budućnosti može samo stagnirati. Zadnjih dana aktualan je interes Seville, koja Brozovića vidi kao zamjenu za Ivana Rakitića.

"Teško mi je prognozirati hoće li doći do transfera, ali interes zaista postoji. Kako je on igrač pod ugovor, ukoliko se njegovi interese i interesi kluba slože, moglo bi doći do transfera do kraja ljetnog prijelaznog roka", rekao je njegov menadžer Bičanić.

"Moram priznati da je bilo dosta interesenata u posljednje vrijeme, a najveća su svakako dva milanska kluba. Na žalost zbog financijskih problema ovaj interes nije se manifestirao u službenu ponudu. Upiti postoje iz još dosta kluba tzv. Liga petica, a preferencija nemamo, jer Marcelo po svim parametrima može igrati u bilo kojoj ligi."

"Status reprezentativca vrlo je bitan, međutim ukoliko ga Brozović dobrim nastupima ne potvrdi, odnosno ne postane standardan član Vatrenih, isti neće imati preveliki utjecaj na transfer. Kontinuitet igara najbitnije je i mladi veznjak to dobro zna."

Čačić: Brozović je igrač iznimne tjelesne spreme kojeg ćemo vrlo brzo gledati u velikom klubu

O Marcelu Brozoviću porazgovarali smo i s trenerom koji mu dao pravu šansu. Ante Čačić prvo je mladog veznjaka vodio kao strateg Lokomotive, da bi ga potom doveo na Maksimir.

"2011. godine vodio sam ga kao trener Lokomotive, dok sam ga krajem prijelaznog roka 2012. doveo u Dinamo, u trenucima kada sam otpisao Jerka Leku i Pokrivača. Ako se sjećate, odmah sam ga gurnuo u vatru, u onom susretu Lige prvaka protiv Porta. Bilo je to veliko iznenađenje za sve, ali sada je jasno da sam znao što radim".

"Brozović je igrač iznimne tjelesne spreme, čiji su kapaciteti u europskom vrhu. Njegova mogućnost brzog oporavka je ogromna i to je nešto čime plijeni na terenu. Tehnički je dobar i ima sjajan smisao za igru. Ono što mu možda još nedostaje, a što će sigurno doći s vremenom, jest selektivnosti u trčanju. Time će i smanjiti broj grešaka u predaji lopte."

"U svakom slučaju, ispred sebe ima veliku perspektivu. Vjerujem da ćemo vrlo brzo gledati u nekom iz klubova najboljih europskih liga. Vrijeme da se okuša u ozbiljnoj sredini, gdje će kao igrač imati vrhunske podražaje, koji će mu pomoći da napreduje. Onda će biti i velika reprezentativna uzdanica".

Pročitajte više