Dvoboj veličanstvenih u Lisabonu, Ribery i društvo na teškom ispitu

Screenshot (Standard)

TKO NEĆE u Brazil? Cristiano Ronaldo ili Zlatan Ibrahimović? U petak prvu utakmicu dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Lisabonu igraju Portugal i Švedska.

Ronaldo i Ibrahimović igraju sezonu iz snova, u svojim klubovima su zajedno zabili čak 39 golova.

"Osjećam se sjajno. Iako imam 32 godine osjećam da i dalje napredujem i da nikada nisam igrao bolje. Ovo nije dvoboj mene i Ronalda, već Švedske i Portugala i možemo uspjeti samo kao momčad", rekao je Ibrahimović uoči gostovanja u Portugalu i dodao:

"Mislim da Svjetsko prvenstvo treba više mene nego Ronalda. Uzbuđenje koje donosim i golovi kakve zabijam, to nitko ne može. Poštujem Ronalda, ali to je tako", samouvjereno je poručio napadač PSG-a.

Portugalci muče problemi s ozljedama

Ronaldo, kapetan i ključni igrač domaće momčadi, jučer nije trenirao zbog ozljede, ali će ipak biti spreman za dvoboje sa švedskim braničima. Portugalskog izbornika Paula Benta ne brine samo Ronaldo, već i Miguel Veloso, Fabio Coentrao, te Joao Pereira koji su također propuštali treninge.

Portugal je sedam puta ugostio Švedsku, ali nikada nije slavio. Portugalci love plasman na treće Svjetsko prvenstvo zaredom, a Švedska se želi vratiti na veliku scenu nakon osam godina izbivanja.

Ribery i društvo u Ukrajini

Francuska će plasman u Brazil tražiti preko Ukrajine. Franck Ribery, najbolji igrač Bayerna i kandidat za Zlatnu loptu, najveća je opasnost po Ukrajince.

"Ne bojimo se Riberyja. Nogomet je igra kojom se bave hrabri ljudi i ako se nečega bojite onda ga ne trebate igrati", rekao je ukrajinski izbornik Mihail Fomenko.

Rumunji u Ateni bez kapetana

Najmanje atraktivnu utakmicu odigrat će Grčka i Rumunjska koja će biti oslabljena neigranjem kapetana Vlada Chirichesa koji je slomio nos u dvoboju svog Tottenhama protiv Newcastlea.

"Chiriches je za nas jako bitan igrač i naravno da će nam nedostajati", poručio je rumunjski izbornik Victor Piturca.

Sve tri utakmice počinju u 20.45 sati.

Pročitajte više