Džeko dvaput matirao United i rastužio Old Trafford, Yaya Toure zaključio priču u gradskom derbiju!

Foto: Hina

U GRADSKOM derbiju igranom na Old Traffordu Manchester City je svladao Manchester United i približio se Chelseaju na tri boda zaostatka. Mrežu domaćina načeo je već u prvoj minuti Edin Džeko, BiH reprezentativac udvostručio je prednost u drugom dijelu, a u posljednjoj minuti za konačnih 0:3 zabio je Yaya Toure.

Džeko srušio rekord
 
Počelo je na najgori mogući način za United, Edin Džeko je već nakon 44 sekunde susreta svladao De Geu. Ujedno je time srušio rekord jer nikad nitko nije brže zabio Unitedu na Old Traffordu. Bila je to akcija u kojoj je blokiran pokušaj Silve, da bi u nastavku Nasri pogodio stativu, a BiH reprezentativac se našao na pravom mjestu.
 
Nastavili su Građani s napadima, u devetoj je dobru priliku imao Silva, a u 19. Džeko, no loše je pucao i zaustavio je to De Gea. Do kraja poluvremena do daha su došli i igrači pod vodstvo Davida Moyesa, no Fellaini je jako loše pucao kad je bio sam pred Hartom, a Mata je poslao u 40. minuti loptu preko gola iz dobre situacije.
 
Drugo poluvrijeme također je bolje otvorio City, što su u povećanje vodstva pretvorili u 56. minuti. Ponovno je zabio Džeko, ovaj put je sjajno reagirao nakon kornera, utrčao je na prvu stativu i iz voleja poslao loptu iza nemoćnog čuvara mreže Uniteda.
 
City tri godine zaredom slavi na Old Traffordu
 
Nakon isteka 70. minute dva pokušaja imao je Welbeck, no u oba navrata uspješniji je bio Hart, a u 90. minuti stiglo je zaključenje priče u ovom derbiju. Milner je ubacio u sredinu, odbijenu loptu je prihvatio Yaya Toure, prevario Evru i s petnaestak metara pogodio donji lijevi kut za konačnih 0:3 i drugo prvenstveno slavlje Cityja u gradskom derbiju u sezoni, odnosno treću uzastopnu pobjedu na prvenstvenom gostovanju na Old Traffordu.

Arsenal u krizi, Swansea uzeo bod na Emiratesu

Arsenal se nakon teškog poraza kod Chelseaja tijekom vikenda propustio oporaviti u domaćem susretu protiv Swanseaja, zaostaloj utakmici 29. kola. Da će biti problema za Topnike nagovijestio je Wilfried Bony kad je u 11. minuti zabio za 0:1.

Ipak, napori domaćini urodili su plodom u 73. i 74. minuti, s dva vezana pogotka Podolski i Giroud su preokrenuli rezultat. No, tri boda nisu ostala na Emiratesu jer je u 90. autogolom Flaminija Swansea došao do vrijednog remija u borbi za ostanak.

U trećem susretu dana Everton je bio uvjerljiv kod Newcastlea. Barkley, Lukaku i Osman zabili su za krajnjih 0:3 i dolazak Evertona na peto mjesto, koje nudi izlazak u Europsku ligu.

Premiership, 28. kolo:

Manchester United - Manchester City 0:3

29. kolo:

Arsenal - Swansea 2:2

Newcastle - Everton 0:3

 

 

 

Pročitajte više