ECA objavila: Lokomotiva je rezervna momčad Dinama, a direktori odlučuju o transferima!

Foto: ECA

LAVINA je pokrenuta. Činjenica da se Lokomotiva plasirala u finale Kupa dodatno je pojačala reakcije na Indexov pokušaj da utvrdi način financiranja "druge Dinamove momčadi".

Tako ju je, bez navodnika, okarakterizirala Europsko udruženje klubova (ECA) najviše predstavničko tijelo klubova u Europi, priznato od Uefe i Fife, ali s neovisnim pečatom. U svojoj publikaciji, navodeći osnovne podatke o Dinamu, napisali su da klub ima 11 ekipa, plus prvu i rezervnu momčad - NK Lokomotivu!

ECA je krajem 2012. godine napravila opsežno istraživanje o omladinskim pogonima svojih članova, među njima i Dinama.

"Dinamo nije udružen s nijednim klubom, ali Lokomotiva se smatra njihovom rezervnom momčadi, organiziranom da djeluje pod kontrolom majke, NK Dinama. Sportski direktor i direktor Dinamove akademije odlučuju koji će igrač iz Dinama otići na posudbu u Lokomotivu, nakon čega ili ostaje u prvoj momčadi ili ide dalje na prodaju", navodi se u istraživanju koje se može pronaći na službenim stranicama ECA-e.

Udruga Naš Hajduk, neovisno o odluci AZTN -a, slučaj će gurati i do Europske komisije. Ministarstvo očekuje reakciju AZTN-a nakon što je Index objavio mišljenje HNS -a, da su Lokomotiva i Dinamo dva privredna subjekta. AZTN je prije toga odbacila prijavu udruge Naš Hajduk, tvrdeći da je riječ o istom subjektu, te da se stoga ne može pričati o tržišnom natjecanju. Slučaj će prema informacijama koje Index posjeduje AZTN  predati na upravni sud...

Pročitajte više