Edoardo Reja: Radošević je prava "furija", zbog njega sam se vraćao u Hrvatsku

Foto: V. Dugandžić / Cropix, Corriere

JOSIP RADOŠEVIĆ jučer je prekinuo šutnju. U Napulju, kako se to popularno kaže, obavlja posljednje formalnosti prije nego krene na trening s Cavanijem i društvom. Predsjednik Hajduka Marin Brbić još se dobro i drži, obzirom koliko se priča rastegnula, a milijuni stalno izmiču. Valjda neće i ovaj put. Mladi hajdukovac izaziva veliku pozornost talijanskih medija. Očigledno Napoli neće platiti tri milijuna da talentirani veznjak sjedi na klupi. Profil takvog igrača u veznom redu zapravo i nemaju. Tu su Inler i Behrami, ali oni su orijentirani naprijed.

U Napoliju se sluša riječ Edoarda Reje, koji im je već ukazivao na Tičinovića i Strinića, a zahvalan je sugovornik jer upoznao Radoševićev talent. Bivši trener Hajduka je rekao talijanskim novinarima:

"Otišao sam ga vidjeti, ali tek kada sam se vratio u Italiju iz Hajduka. Zbog Radoševića sam se vraćao u Hrvatsku, balkanski talent me uvijek intrigirao. I Radošević je prava furija, ima pozitivnu agresivnost, veliki angažman i odlučnost. I dobru tehniku. No, kada dijete pokaže takvu odlučnost, to je nešto drugo. Da, sliči Gatussu", opisao je Reja hajdukovca koji je spreman na izazov na vrućem jugu Italije.

Radošević: Ne bojim se

"Svjestan sam kolika je ovo prilika i znam da se o mene očekuje puno. No, spreman sam to i ispuniti. Posljednjih dana svašta se pisalo, nisam se osvrtao. Brat Antonio moj je jedini zastupnik. Uz Božju pomoć svladali smo sve prepreke i idemo dalje. Ne bojim se, žrtvovat ću se na terenu kao i do sada", poručio je 18-godišnji Radošević, čiji su izjavu da je spreman pješke krenuti za Napulj navijači već upamtili.

 

Pročitajte više