Eduardo: "Kovač je glumac. Igrao je na viku i dernjavu, plakao na himnu i patetikom osvajao narod"

Foto: Hina

EDUARDO se ranije ovog tjedna oprostio od hrvatske reprezentacije, priopćenjem u kojem je otkrio da mu je zasmetao utjecaj ljudi sa strane na rad reprezentacije. Mnogi su mislili da je time prozvao Mamića, no novi napadač Flamenga to demantira.

>Kovač odgovorio Eduardu: Jedini utjecaj na mene imaju igrači

"Zdravko Mamić nema nikakve veze s tim, reprezentaciju nisam napustio zbog njega, niti to što sam na sudu s njim ima veze. Ovo nije moj obračun s Mamićem, ovo je moja istina o reprezentaciji i razlozima odlaska", rekao je Dudu u ekskluzivnom intervjuu za Večernji list.
 
Boli ga što nije dobio priliku protiv Brazila u Sao Paulu, pogotovo kad je rasplet susreta tražio uvođenje napadača, a Kovač je na kraju ostao na samo dvije obavljene izmjene. Jedna stvar je posebno začudila Eduarda.
 
"Kao igrač je bio glumac i osvajao narod na patetičan način"
 
"Zadnjih desetak minuta kad smo gubili 1:2 zagrijavali smo se Sammir i ja, a odjednom i Schildenfeld ide na zagrijavanje. Ništa nije bilo jasno ni meni, ni Sammiru, a ni Schildenfeldu. Gubimo, a izbornik zagrijava braniča?", otkrio je, i dodao da ne može znati je li ga Kovač namjerno zaobišao u tom susretu: "To samo on zna."
 
Otkrio je da izbornik nikad s njim nije razgovarao izuzev formalnih kontaktiranja, kao i ovo: "On ima nekoliko svojih favorita, s njima je razgovarao ponekad i na jeziku koji većina nas ne razumije. Začudilo me i što s nama starijama, s kojima je nekad i igrao, nikad nije razgovarao."
 
Dudu nema toliko lijepo mišljenje o izborniku kao igraču, cijeni mu borbenost, ali ističe još nešto. "Bio je i glumac. Igrao je na to uklizavanje, viku i dernjavu, nosio štitnike za zube, plakao na himnu i osvajao narod na patetičan način", zaključio je Dudu u ovom intervjuu.
 
 
 

Pročitajte više