Erjavec poveo Split u ABA ligu: Vukušić prvo pojačanje, Vujčić igra i ove sezone!

LJETNA pauza je završila, košarkaški naboj ponovno raste na splitskim Gripama .Danas je KK Split krenuo u pripreme za novu sezonu, a uz novog trenera Mladena Erjavca, predstavljeno je i prvo pojačanje - Vedran Vukušić.

Split je i službeno startao s pripremama za novu sezonu i prvo kolo ABA lige u kojem igra protiv Crvene zvezde. Ono najvažnije je ostvareno, zadržana je gotovo kompletna prošlogodišnja momčad, iako su dobre igre podigle zanimanje drugih klubova za mnoge splitske mlade lavove. No, velika većina njih i naredne će sezone nositi žuti dres. Bit će Žuti i u narednoj sezoni opasnost za sve, pogotovo pred svojom publikom koja je ovog proljeća ponovno dupkom punila Gripe.

Vujčić: Vjerujem da ćemo opet biti najljepša sportska priča ovog grada

Sportski direktor Nikola Vujčić u tišini je radio ovog ljeta, branio momčad od zainteresiranih kupaca i pokušavao je ojačati za prvi izlazak izvan granica Lijepe naše nakon četiri godine.

"Opet smo sastavili momčad od igrača koji vole ovaj klub, od ljudi koji će opet imati sjajnu kemiju i nadam se da ćemo našim navijačima pružiti puno lijepih stvari u novoj sezoni. Uspjeli smo zadržati na okupu gotovo cijelu momčad iz prošle sezone, pojačali se Vukušićem i vjerujem da ćemo i u narednoj sezoni biti najljepša sportska priča našeg grada. Kako bi splitska priča i nadalje ostala splitska angažirali smo Mladena Erjavca za trenera, on je igrao za Split i u njemu vidimo pravog čovjeka za rad s ovom momčadi."

Vujčić je najavio da i on od prvog dana kreće u pripreme s momčadi i da će i ove sezone, biti rame uz rame uz najvažnije karike, Vukušića, Subotića, Mimicu, Sobina, Katića, te Tonija Dijana koji je ljeto proveo u Zadru.


Novac je i dalje glavni problem na Gripama, no Vujčić je još jednom potvrdio da se i dalje ulažu ogromni napori kako bi se klub očistio od dugovanja iz prošlosti koja i dalje pritišću svakodnevno poslovanje: "Za tjedan dana bi povjerenik za preoblikovanje prema najavama trebao prezentirati gotov Elaborat o preoblikovanju i svi nestrpljivo čekamo da ta priča krene. Košarka u ovom gradu ne smije umrijeti zbog financijskih problema."

Erjavec: Ni jedan klub nema ovoliko svojih igrača, to je naše bogatstvo i snaga

Mladen Erjavec jedan je od trenera koji je poznati kao veliki radnik, a kako je jedno vrijeme igrao za Split, poznaje situaciju u klubu i u sebi nosi senzibiliziranost za ovakvu, skoro pa čisto splitsku momčad: "Drago mi je da sam ovdje i da je Split opet u ABA ligi. Obveza nam je nastaviti tamo gdje se stalo prošle sezone. Čestitam Vuji na dovođenju Vedrana Vukušića, njegovo iskustvo i profesionalan odnos puno će nam značiti i u igračkom i u ljudskom smislu."

Erjavec je za svoju glavnu trenersku karakteristiku naznačio obranu. Erjavčev prvi pomoćnik bit će Domagoj Kujundžić, u stručnom stožeru ostali su kondicijski trener Zoran Donadić i fizioterapeut Frane Plazibat. "Ni jedan klub nema ovoliko svojih igrača kao Split i to je naše bogatstvo i snaga. Ne treba nametati neke visoke ciljeve, treba raditi maksimalno, pobjeđivati i dati sve, kako bi Split ostao tamo gdje mu je mjesto."

Vukušić: Ne sumnjam kako ću se uklopiti, znam koliko je pozitivna atmosfera u svlačionici


Vedran Vukušić bio je od prvog dana ovog ljeta prva želja sportskog direktora Nikole Vujčića na Gripama. Uklapa u klupsku politiku domaćih igrača, a njegovo ogromno iskustvo i polivalentnost puno će značiti Žutima u novoj sezoni. "Prošle godine Split je bio primjer svima, imali su sjajnu kemiju i atmosferu u momčadi i skoro su nas izbacili iz polufinala doigravanja. Sezona u ABA ligi će sigurno biti teža, ali momčad je mlada, skoro svi su reprezentativci i naredna će im sezona pomoći u sazrijevanju. Ne sumnjam da ću se uklopiti u ovu momčad jer znam koliko pozitivna atmosfera vlada u svlačionici, bez obzira na sve financijske probleme koje klub ima."

Sobin: Jedva sam čekao da se ponovno okupimo

Osim Vukušića, velikim pojačanjima za narednu sezonu mogu se smatrati i još dvojica igrača. Kapetan Josip Sobin i naredne će sezone biti jedna od najjačih snaga u žutom reketu, a Toni Katić nakon gotovo u potpunosti propuštene sezone vratit će se na parket u ABA ligi: "Jedva sam čekao da se ponovno okupimo, puno sam se puta sjetio one sjajne atmosfere iz prošle sezone. Drago mi je što smo svi ostali na okupu, da smo se i pojačali i veselim se novim radostima na Gripama, a i gdje je bolje odigrati regionalnu ligu nego u Splitu", kazao je Sobin.

Katić: Nadam se da ćemo opet imati onako sjajnu atmosferu i u svlačionici i na tribinama

Katić se također veseli regionalnoj ligi u žutom dresu. "Želja mi je bila sa Splitom igrati ABA ligu i sretan sam što smo ostali na okupu, da i u novoj sezoni donesemo radost našim navijačima. Vjerujem da ćemo opet imati onako sjajnu atmosferu i u svlačionici i na tribinama."

Na upit novinara na samom kraju Nikola Vujčić je najavio kako KK Split ostaje igrati u svojoj žutoj tvrđavi na Gripama i za sada se nema namjeru seliti u Spaladium Arenu.

Pročitajte više