Euforija trese Španjolsku: "Vrijeme je da Athletic Bilbao osvoji Europa ligu"

ŠPANJOLSKI mediji oduševljeni su igrom Bielsine momčadi u osmini finala Europa lige i izbacivanjem jakog Manchester Uniteda iz tog natjecanja. 
 
"Povijesna pobjeda nad Unitedom. Athletic ponovio utakmicu sa Old Trafforda", naslov je koji donosi španjolski As dodajući da je Bilbao spreman za osvajanje prvog europskog trofeja, onog koji im je izmakao 1977. u finalu protiv Juventusa. "Sa suzama u očima, rukama crvenim od aplaudiranja, promukli navijači su napustili San Mames i nastavili slaviti na ulicama grada do ranih jutarnjih sati. Bojazan da će United nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice nestala je odmah na početku uzvrata kad su igrači Athletica jurnuli prema De Gei", piše As.

Ferguson: "Bilbao zaslužuje finale"


 
"Novi Athletic Bilbao u četvrtfinalu Europa lige. Nevjerojatnom igrom Bilbao je još jednom pobijedio Manchester United. Bilbao je uništio United i Rooney je samo mogao čestitati protivnicima.", piše Marca koja donosi i izjavu Fergusona poslije utakmice:

"Divno je vidjeti kako Bilbao igra, zaslužuju finale. Oni imaju dobru priliku otići do kraja ovog natjecanja. Oni to zaslužuju i želim im sve najbolje, to je priznanje za trud njihovog trenera.", pohvalio je sinoćnje protivnike Škot, koji je izjavio da je ova europska sezona razočaravajuća za njega, te da će analizirati kako je United još polovinom ožujka ispao iz oba europska natjecanja.
El Mundo Deportivo piše da je 40.000 navijača u crveno-bijelim dresovima dočekalo čudesno noć na La Catedralu.

"Bielsin tim uspio je još jednom očarati sve one koji su gledali utakmicu. Lider Premierlige nije imao šanse protiv razigranih Baskijaca. Nitko ne smije sumnjati u mogućnosti Athletica, jer u oba meča je bio superiorniji u odnosu na Engleze.", napisao je El Mundo Deportivo.

El Mundo: "Spremni smo za bilo koga"


 
"Veliki Athletic!", naslov je na stranicama El Munda koji piše da se samo nekoliko momčadi može pohvaliti da je uništilo United u oba meča, te da je Bielsa za samo osam mjeseci na klupi uspio odveo Bilbao među osam najboljih, gdje nije bio posljednjih 35 godina.

"Ova mlada momčad izgleda kao ozbiljan kandidat za osvajanje Europa lige. Dajte sljedećeg protivnika, bilo koga!", piše El Mundo.

Pročitajte više