Europa ima novu zvijezdu: Nezaustavljivi Kramarić u 23 utakmice zabio 22 gola!

Foto: Hina

ANDREJ KRAMARIĆ trenutačno je najbolji hrvatski napadač. Nije to samo puka novinarska opaska, nego činjenica koju podupire nevjerojatan podatak. Napadač Rijeke ove je sezone odigrao 23 utakmice, a postigao je 22 gola! Posljednja tri zabio je u pobjedi Rijeke protiv Feyenoorda u 3. kolu Europa lige.

Svaki put kad Krama zabije gol, Mamići puste suzu

Stoga je sasvim jasno da će Kramarić na kraju ove sezone, a možda i prije, napustiti Rijeku. Za njega su zainteresirani, u prvom redu, talijanski velikani Inter i Milan, a navodno se počeo raspitivati i Atletico Madrid, koji bi vjerojatno bio prvi izbor mladog napadača. Ne samo zato što je Madrid grad u kojem se odlično osjeća, kako je često znao istaknuti, nego i zbog toga što bi učio od starijeg kolege iz reprezentacije, Marija Mandžukića, a razvijao bi se pod budnim okom Diega Simeonea, jednog od najboljih trenera današnjice. Kako bilo, Rijeka bi trebala dobro profitirati na igraču koji je bio predodređen da postane nova devetka Modrih. Dinamo se s lakoćom odrekao svog klinca u korist stranih plaćenika, a zbog takve politike Zoranu Mamiću jučer se sudbina narugala u Salzburgu.


"Nismo iskoristili svoje šanse, a to nas prati. Ne zabijamo u situacijama za gol", požalio se trener Dinama, kojem je vjerojatno bilo neugodno kada je čuo da je Kramarić zabio hat-trick.

I dok Mamićev Dinamo tuguje za pravim napadačem, Kramarić iz utakmice u utakmicu pokazuje svu raskoš svog talenta.

Evo zašto je zadivio Europu

Listu strijelaca u Europa ligi predvodi rumunjski Raul. Napadač Steaue u tri odigrane utakmice u skupini zabio je pet komada. Iza Rusescua su Brazilac Alan, Englez Kane i Kramarić, koji su do sada zabili četiri gola. Za usporedbu, Kramarić je po učinku u europskim natjecanjima rame uz rame s Karimom Benzemom. Francuz je s četiri gola najbolji strijelac Reala u Europi, dok je trenutačno vodeći strijelac Lige prvaka napadač Šahtara Luiz Adriano koji je do sada zabio šest golova.

Ipak, Kramarićeva statistika daleko je bolja od ostalih igrača. On je do sada odigrao 20 utakmica za Rijeku u HNL-u i Europi, a pritom je postigao 20 golova! U dresu A reprezentacije debitirao je 4. rujna, a u tri nastupa do sada zabio je dva pogotka i to oba u kvalifikacijama za Euro 2016. Dakle, 23 utakmice, 22 gola, a zbog takvog je učinka jedan od najefikasnijih igrača u Europi.

Pratite nas na Facebooku: 

 

Pročitajte više