Europski prvaci bolji od svjetskih: Danci na krilima veličanstvenog Landina srušili Španjolce!

Foto: Guliver Images/Getty Images

DANSKA se osvetila Španjolcima za gorak poraz u prošlogodišnjem finalu Svjetskog prvenstva. Furija je tada postala svjetski prvak, a Danci su u borbi za zlato izgubili sa 16 golova razlike. Međutim, Španjolci večeras nisu imali šanse. Europski prvaci svladali su svjetske uz veliku pomoć svog vratara Niklasa Landina koji je upisao 18 obrana, a susret je završio rezultatom 31:28.

Danci se nikako nisu mogli odlijepiti od upornih Španjolaca, ali zahvaljujući Eggertu i Mogesenu na odmor su otišli s dva gola razlike. U prvim minutama drugog poluvremena razlika se samo povećavala u korist domaćina, a sve je bilo gotovo oko 50. minute kada su Danci poveli sa šest golova razlike.

Reprezentacija Ulrika Wilbeka s ovom je pobjedom došla na korak do polufinala turnira, dok Španjolci sada moraju pobijediti Makedoniju i Austriju ako žele među četiri najbolje ekipe u Europi.
 

Index sport zbog vas je i na Facebooku. Imamo više od 141 milijun razloga da i dalje budemo odgovorni i beskompromisni. Slobodno kritizirajte i hvalite, ali prije svega - podijelite s nama ono što smatrate bitnim, jer ništa nas ne pokreće bolje od velikih vijesti. Čekamo vas na našoj Facebook stranici.

Pročitajte više