Evo Bombonijere na Kantridi: Dok se pričaju bajke o Nacionalnim stadionima, Rijeka gradi stadion u skladu s mogućnostima

Foto: Guliver Image/Getty Images

UZLET Rijeke pod vodstvom Gabrielea Volpija i Damira Miškovića, nastavlja se na svim poljima.

Predsjednik Mišković već je najavio da će Rijeka rušiti stari stadion i na istom mjestu graditi novi, a sada je otkrio i nove detalje velikog projekta, na kojem kako kaže, radi velika radna grupa.

Rušenje stare Kantride kreće u svibnju iduće godine, a dok novi stadion, odnosno prva etapa njegove gradnje ne bude gotova, Rijeka će domaće utakmice igrati u Puli. Očekuje se da se na novu Kantridu vrati 2015.

"Stadion će biti na istoj pozicija, samo će se zbog podzemnih voda, koje uzrokuju poplave, travnjak podignuti četiri metra.

Konstrukcija je zahtjevna i malo skuplja, ali stadion će biti kompletno natkriven. U prvoj etapi za 11 domaćih gledatelja i tisuću gostujućih navijača na istoku, ali s mogućnošću da se nadogradi do kapaciteta od 18 tisuća mjesta.

Planiran je hotel, ne u klasičnom smislu te riječi, za dnevni odmor igrača. A na prostoru sadašnjeg pomoćnog terena i parkirališta napravit će se kućice s restoranima, dućanima... Kao outleti. Kao malo "Riječko selo" na Kantridi. Za zabavu ljudi prije i poslije utakmice, ali i u ostale dane. I klupski, mnogo veći fan shop." rekao je Mišković.

Pročitajte više