Evo dobrih vijesti! Glasnogovornica je demantirala stručnjake, Schumi bi mogao dobiti bitku!

Foto: Getty Images / Guliver image

VIŠE od dva mjeseca u stanju inducirane kome je šampion F1 Michael Schumacher. Proces njegovog opravka i buđenja traje dugo, a prognoze su neizvjesne kada su u pitanju ozljede mozga. Mnogi stručnjaci i najveći autoriteti za ozljede glave i mozga proteklih su dana složni u ocjeni da se svakim danom smanjuje mogućnost Schumacherovog potpunog oporavka. Jutros im je svima upućen službeni demantij.

Već neko vrijeme Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm nije se oglasila, no jutros je donijela izuzetno važne i dobre vijesti. Tvrdi da vrijeme samog procesa buđenja iz kome nije bitno. Također, izražava vjeru da će Michael dobiti borbu jer pokazuje pozitivne reakcije posljednjih dana. 

"Od početka znamo da se radi o osjetljivom procesu, i da moramo biti strpljivi. Vrijeme samog procesa nije bitno. Tim liječnika danonoćno radi i u potpunosti im vjerujemo. Posljednjih dana Michael pokazuje male, ali ohrabrujuće znakove i zato vjerujemo da ćemo dobiti ovu borbu", izjavila je Kehm novinarima ispred bolnice u Grenobleu gdje je Schumacher od 29. prosinca prošle godine kada je doživio nesreću na skijanju. 

Mediji, poštujte intimu njegove obitelji 

"Njegova obitelj zahvalna je na nevjerojatnoj podršci koju vrlo emotivno prima. Ipak, ne treba zaboraviti da se obitelj nosi s tragedijom u svojoj intimi, a podalje od medija uvijek ih je držao i sam Michael. Energija koju šaljete Michaelu će mu pomoći, u to smo sigurni", poručila je Kehm.

Posljednjih tjedana Schumachera polako bude iz kome smanjivanjem doza lijekova. 

Pročitajte više