Evo junaka svih "menadžera": 21-godišnjak postao trener Bakua na osnovu iskustva iz igrice!

VUGAR GULOGAN OGLU HUSEYNZADE, ime je koje će zlatnim slovima ostati upisano u povijesti kultne kompjuterske igre "Football Manager", odmah uz Maxima Tsigalka i Toa Madeiru.

Potpuno nepoznati mlađahni (21) Azerbajdžanac dobio je povjerenje vodstva Bakua da izvede klub iz zone ispadanja u prvoj ligi, iako nema nikakvog trenerskog iskustva. Doduše, nema u "RL-u", ali itekako ima u nečemu "većem od nogometa" - popularnom "menadžeru".

"Menadžer" u borbi za posao pobijedio velikog Jeana-Pierrea Papina!

Huseynzade ne samo da je postao trener prvoligaškog kluba u nježnim post-tinejdžerskim godinama, nego je u borbi za klupu kluba iz glavnog grada pobijedio legendu europskog nogometa: Ni manje ni više nego Jeana-Pierrea Papina, golgetera koji je početkom 90-ih carevao europskim kaznenim prostorima.


Međutim, nije mogao protiv Azera, kojem bivši trener Strasbourga, Lensa i Chateaurouxa možda može biti otac, ali ga sigurno ne bi pobijedio na "menadžeru".

"Nikad nisam bio trener, ali već 10 godina uspješno igram Football Manager"

Junak svih "trenera" koji napeto prate točkice što igraju za njih na kompjuterskim ekranima, odmah je dosegao svjetsku slavu, ali ne čini se impresioniran: "Nikad nisam bio nogometni trener u stvarnom životu, ali to sam oduvijek htio, jer od 2002. neprekidno i s velikim uspjehom igram Football Manager."

Nakon što je dobio povjerenje Bakua, odmah je postavio ambiciozan cilj - plasman u Europa Ligu u sljedeće tri godine. Za početak će trebati, što bi u menadžeru rekli "stay clear of relegation".

Pročitajte više