Evo kako se brani Cristiano Ronaldo

Foto: Screenshot Marca

DA je nezgodno stanje što se tiče sigurnosti u Brazilu, to više-manje cijeli svijet zna. Nemiri, štrajkovi i općeniti kaos bili su uvertira za ovo svjetsko prvenstvo, no ako pogledate u kakvom okruženju se priprema portugalska reprezentacija, pomislili bi da se ovo svjetsko prvenstvo održava u Iraku ili Afganistanu.
 
Čak tri različita sigurnosna kontigenta - savezna policija, vojska Sao Pula i brazilska savezna vojska – svakodnevno kombinirano prate i čuvaju portugalsku reprezentaciju, ili bolje rečeno Cristiana-Ronalda.
 
Točne brojke o broju agenata i vojnika koji čuvaju Portugalce nisu javne, ali zna se da uvijek postoji barem 15 lokalnih policajaca i osam federalnih agenata koji ih prate u stopu. Također, njima su potpora i 20 privatnih zaštitara, a brazilska savezna vojska blokira cijeli kvart čim se pojave Portugalci. Otprilike je 50-ak čuvara konstantno uz reprezentaciju, koju u kvartu Jardim Eulina, u milijunskom, brzorastućem gradu Campinas, stotinjak kilometara sjeverno od Sao Paola. 
 
Također, portugalska vlada je svojoj reprezentaciji dodijelila i osam vrhunski obučenih agenata, istih onih koji u Portugalu čuvaju šefove stranih država.
 

Pročitajte više