Evo žalbe Sportskom sudu: "Josip Šimunić je žrtva velikosrpske urote i krše mu se ljudska prava!"

Foto: Screenshoot

BEZ obzira što nastojanja odvjetnika Josipa Šimunića nisu urodila plodom te će sad već bivši hrvatski reprezentativac  svjetsko prvenstvo u Brazilu morati gledati iz topline doma svoga jer mu je zabranjen čak  i pristup brazilskim stadionima, pravni eksperti na platnom spisku „nestašnog“ Joea ne odustaju. Plan im je obratiti se Sportskom sudu u Lausannei i uvjereni su da će spor dobiti. Nakon što je FIFA odbila žalbu Josipa Šimunića, Fenix ekskluzivno objavljuje dio žalbe Šimunićevih odvjetnika u kojoj se ukazuje na kršenje osnovnih ljudskih prava Josipa Šimunića. 

 Štoviše, odvjetnici Davor i Zlatko Prtenjača te prof. dr. Martin Nolte tvrde da bi za FIFA-u najbolje bilo da priznaju svoju pogrešku u slučaju Šimunić, jer kako tvrde, krovna nogometna organizacija potpala je pod utjecaj i manipulacije velikosrpske politike i izrazito moćnog velikosrpskog lobija, koji je, kako kažu,  na žalost svoje pipke pustio duboko i u hrvatsku politiku.


Žalba Šimunićevih odvjetnika ima sveukupno 200 stranica, a čak njih 43 su čisti argumenti.

Ono što je izuzetno bitno u tom djelu žalbe, kako tumači prof. dr. Nolte, inače vrhunski ekspert za sportsko pravo u Njemačkoj, jeste to da Šimunić po sportskom pravu koje jedino obvezuje FIFA-u  nije prekršio statut FIFA-e i da temeljem toga postoje veliki izgledi da na Sportskom sudu u Lausannei. Za čitav proces i FIFA-u bi najbolje bilo da prizna evidentnu pogrešku jer su i oni žrtve velikosrpskog lobija i velikosrpske politike na koju su nažalost i nasjeli i hrvatski političari, koji ne samo da nisu spriječilii tu pogrešku, već su je i podržali.

Ostatak žalbe možete pročitati ovdje.



 

 

Pročitajte više