Fabregas: Španjolska nema "devetke", ali od "desetke" protiv Irske očekuje deseti gol



POLA Španjolske, nakon samo boda u prvoj utakmici s Italijom, apelira na Del Bosquea da protiv Irske zaigra s klasičnim centarforom, ili "devetkom", jer izborniku se na klupi "kisele" Torres i Llorente, dok druga polovica zagovara da se nastavi igrati s tri "lažna napadača".

Kao što znate, Del Bosque je podigao veliku buru odlukom da na početku obrane europske titule zaigra bez napadača, ali sa čak šest veznjaka, pri čemu su iza Silve, Inieste i Fabregasa, na centru bili Xavi, Busquets i Xabi Alonso. Objasnio je da mu je protiv Italije zamisao doći do golova i pobjede posjedom lopte, a na kraju mu je bod jedinim golom spasio Cesc Fabregas, svojim devetim golom za reprezentaciju.

Cescovo igranje u prvoj momčadi veliki je napredak za Katalonca u odnosu na prošlo veliko natjecanje - SP 2010, kada nije počeo nijednu od sedam utakmica Španjolske i morao se zadovoljiti s četiri ulaska s klupe na putu do osvajanja svjetske titule.

Međutim, 25-godišnjak je već odigrao 64 utakmice za Furiju, iako mu Del Bosque dugo nije imao gdje izmisliti mjesto na terenu: Tek je 15. po minutaži otkad je aktualni izbornik preuzeo reprezentaciju, ali je s osam golova u istom razdoblju, peti strijelac reprezentacije.

Pročitajte više