Fantastični Bojan donio pobjedu Netsima protiv Magica: Bogdanović zabio 22 poena

Foto: Getty Images

AKO je i bilo onih koji su sumnjičavo gledali na NBA karijeru Bojana Bogdanovića, hrvatski reprezentativac ih je već u svojem petom susretu ''preko bare'' potpuno razuvjerio pokazavši da je ne samo NBA potencijal, već da će biti nositelj igre Brooklyn Netsa. 
 
U pobjedi svojeg tima nad Orlando Magicom 104:96 Bogdnović je bio najbolji strijelac Netsa s 22 poena (šut iz igre fantastičnih 9-12) za 31 minutu provedenu na parketu, a pritom je dodao i šest skokova , jedan asist i dvije ukradene lopte.
 
Prva četvrtina donijela je ravnopravnu igru dva podjednaka protivnika u kojoj nitko nije otišao na značajniju prednost, jednako kao i druga, pa se na odmor otišlo s rezultatom 50:52 u korist gostiju s Floride.
 
Tek u trećoj četvrtini Netsu su stisnuli gas , počeli su igrati sjajnu i agresivnu obranu, povećali efikasnost u napadu te su u posljednjih 12 minuta ušli s četiri poena prednosti. U tom dijelu igre igralo se koš za koš, da bi u posljednjih par minuta Netsi prelomili susret i na kraju zasluženo slavili.
 

Uz raspoloženog Bogdanovića  dresu Netsa najbolji je bio Deron Williams s 18 poena, 4 skoka i sedam asistencija. Mirza Teletović upisao je osam poena, četiri skoka i tri asista za 20 minuta igre. 
 
Daleko najbolji igrač kod poraženih gostiju bio je Crnogorac Nikola Vučević, koji je zabio čak 27 koševa uz 12 skokova za 32 minute igre.
 
S ovom pobjedom Brooklyn Netsi su došli na omjer 3:2.
 
U ostalim rezultatima trena najprije izdvojiti tek prvu pobjedu Los Angeles Lakersa:
 
Detroit – Utah 96:97
 
Oklahoma City – Sacramento 101:93
 
Toronto – Philadelphia 120: 88
 
Dallas – Miami 96:105
 
Phoenix – Golden State 107: 95
 
Portland – Denver 116:100
 
LA Lakers – Charlotte 107:92
 
 
 
 
 

Pročitajte više