Fantastični Mata s dva gola srušio Liverpool: Gerrard dobio crveni karton nakon 40 sekundi u igri

Foto: Guliver Image/Getty Images

MANCHESTER UNITED gostujućom pobjedom 2:1 kod Liverpoola napravio je veliki korak u borbi za plasman u Ligu prvaka. Osam kola prije kraja prvenstva četvrtoplasirani United ima pet bodova više od petoplasiranog Liverpoola.
 
Gerrard napravio najveću glupost u karijeri: "Izdao sam suigrače i navijače" 
 
U izravnoj borbi za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka, United je poveo u 14. minuti kada je Mata preciznim udarcem iskoristio fantastično proigravanje Herrere. Nakon vodstva gosti su bili bolja momčad i sigurno su čuvali prednost budući da igrači Liverpoola u prvom poluvremenu nisu imali niti jedan udarac u okvir gola, a jedini opasan pokušaj bio je Lallane koji je s deset metara promašio cijeli gol. 
 
Brendan Rodgers u drugo poluvrijeme ušao je sa Stevenom Gerrardom, ali se kapetan Liverpoola na travnjaku zadržao samo 40 sekundi. Namjerno je nagazio Herreru i dobio crveni karton.
 

 
Igrača više United je iskoristio petnaest minuta kasnije kada je Mata zabio krasno iz poluvoleja s desne strane. Liverpool se nije predavao, Rodgers je u igru uveo i Balotellija, ali do kraja susreta domaća momčad uspjela je samo ublažiti poraz preko Sturridgea.
 
Rooney promašio jedaanesterac, Liverpoolov niz trajao od Uniteda do Uniteda
 
U posljednjoj minuti Rooney nije realizirao jedanaesterac za goste nakon što je Emre Can u kaznenom prostoru zaustavio Blinda. United je tako prekinuo Liverpoolov niz utakmica bez poraza koji je trajao upravo od okršaja s Unitedom iz prvog dijela sezone.
 
 

 
Dejan Lovren zbog ozljede nije konkurirao za utakmicu. 
 
 
 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više