Fergusonova oda Wengeru, tek četvrtom članu "Kluba 1000": Uživao sam i preživio fantastične bitke s Arseneom

Foto: Guliver Image/Getty Images
 
POVODOM 1000. utakmice Arsenea Wengera na klupi Arsenala, što će obilježiti na derbiju kod Chelseaja, legendarni umirovljeni menadžer Manchester Uniteda, biranim riječima odao je počast dugogodišnjem velikom rivalu i čestitao mu na postignuću.
 
Ima mu na čemu i čestitati, jer Wenger postaje tek četvrti menadžer u povijesti kojem je uspjelo voditi toliko utakmica jedan klub u engleskom nogometu nakon Matta Busbyja, Daria Gradija i naravno, Alexa Fergusona.
 
Danas 64-godišnji Wenger preuzeo je Arsenal 1. listopada 1996. i s tri osvojena naslova prvaka Engleske i četiri FA Cupa, najuspješniji je menadžer Topnika. Ali ništa nije osvojio od 2005.. kada je njegova momčad u finalu Kupa pobijedila Fergusonov United.
 
"Čestitam Arseneu na postignuću za pamćenje. Kako znam što je dostiži takav jubilej u jednom klubu, ne mogu dovoljno naglasiti predanost, posevećenost i žrtvu koja je potrebna da bi se do toga došlo i prema onome što mu je uspjelo imam ogromno poštovanje. Tijekom godina uživali smo u brojnim fantastičnim međusobnim bitkama i može se reći da smo zajedno preživjeli i poštovali međusobne napore da se igra dobar nogomet. Uvijek sam uživao gledajući Arseneove momčadi - Arsenal igra na pravi način", naklonio se Ferguson mlađem kolegi i nastavio nizati pohvale na njegov račun:
 
"Igrati protiv njih uvijek je predstavljalo posebne izazove, a mnoge sam sate proveo razmišljajući o njegovom Arsenalu. Arsene je uvijek bio savjesna osoba našeg zanata i smatrao je da mu je dužnost pomaganje drugim menadžerima. Možda i najveći kompliment koji mogu dati Arseneu je da nikad nisam mogao biti ništa drugo nego kompetitivan protiv svog rivala tijekom 17 godina".

 

Pročitajte više