"Fernandez kaže da ni njemu nije jasno zašto im Hrvati leže, a svjetska su momčad"

Foto: AFP

U RAZGOVORU za Index kroničar španjolskog El Paisa Javier Lafont najavio je veliki dvoboj Francuske i Hrvatske.

"Bit će to strašna utakmica, najbolja rukometna predstava koju možemo trenutno gledati. Po onome što sam vidio, Hrvatska igra najbolji rukomet na prvenstvu, međutim do sada još nisu igrali teške utakmice. Susret sa Španjolskom ne ubrajam jer nije postojalo rezultatskog imperativa. Bila je to utakmica "ako dobiješ dobro, ako ne još bolje"", rekao je u uvodu Lafont.

"Rivera nije pustio utakmicu Hrvatskoj, ali nije ni plakao nakon poraza"

"Ne, ne bi rekao da smo pustili taj susret. Gledao sam utakmica s tribina i vjerujem da su obje momčadi željele pobijediti. Ipak je na tribinama bilo preko deset tisuća gledatelja, tko bi u toj atmosferi želio izgubiti susret. Kao što sam rekao. vjerujem da je Rivera želio pobijediti, ali nitko nije plakao kada su izgubili. Naravno da je za nas ovako ispalo puno bolje, velika je stvar izbjeći Dansku i Francusku do finala", dodao je.

Ističe kako po njemu Hrvatska igra najbolji rukomet na prvenstvu...

"Dakle, hrvatski rukometaši igraju bolje i čine se spremniji od Francuza, međutim opet su Tricolori favoriti. Imaju pregršt iskustva, sjajne pojedince i jednostavno znaju kako pobijediti. Baš sam jučer intervjuirao Jerome Fernandeza koji mi je rekao kako ni njemu nije zašto zašto im Hrvati tako odgovaraju, a vrhunska su momčad, jedna od najboljih na svijetu", dodao je


"Jedna od presudnih stvari bit će raspoloženja Karabatića. Pojavile su se nove informacije o onom kladioničarskom skandalu i teško je reći u kakvom će se izdanju pojaviti i koliko će biti indisponiran. Karabatić ne igra ni približno dobro kao prije nekoliko godina, ali takav igrač uvijek može zabljesnuti i riješiti utakmicu", nastavio je.

"Balić će puno nedostajati, ali pomaže on koliko može već sad"

"Hrvatskoj će Ivano Balić nedvojbeno nedostajati na terenu, on je istinski rukometni mađioničar, ali koliko sam doznao iz razgovora s njim, on i dalje pomaže reprezentaciji koliko može. Kaže mi da se svakodnevno čuje s reprezentativcima, brodi ih, savjetuje i sigurno da su takve stvari od velikog značaja", otkrio je Lafont.

Za kraj se osvrnuo na četvrtfinalni dvoboj Španjolske i Njemačke.

"Uf, težak susret. Na španjolskim je rukometašima veliki pritisak. Očekivanja nacije i navijača vrlo su velika, a ovo je presudna utakmica u borbi za medalje. U slučaju poraza puno se može izgubiti. Nema sumnje da će taj teret biti na leđima Riverinih igrača. S druge strane Nijemci su rasterećeni i mogu opušteno igrati. Ipak, kvaliteta je na strani Španjolske", za kraj će.

 

Pročitajte više