Fernandez prijeti: Hrvatska nam stoji na putu do zlata, znamo što nam je činiti...

HRVATSKA rukometna reprezentacija večeras od 21:30 protiv Francuske traži svoje mjesto u finalu Olimpijskih igara. Izabranici Slavka Goluže odlično poznaju svog večerašnjeg protivnika.

Čvrsti i agresivni Francuzi predvođeni taktičkim genijem Claudeom Onestom spasili su se u četvrtfinalu protiv Španjolaca. Pobjedničkim golom Williama Accambraya, u posljednjoj sekundi utakmice, Tricolori su potvrdili kako još uvijek nisu za "staro željezo".

"Šterbik nas je ubio..."

Kapetan francuske reprezentacije, Jerome Fernandez (35), prokomentirao je za France TV susret protiv Španjolske, a ujedno je i najavio polufinalni okršaj protiv Hrvatske.

"Španjolci su nam zadavali mnogo problema. Nadam se da smo pogreške koje smo radili protiv Španjolske korigirali, jer Hrvatska će ih znati iskoristiti. Nadam se da nam Mirko Alilović neće raditi probleme kao što nam je to radio Arpad Šterbik na španjolskim vratima", rekao je Fernandez.

"Način na koji smo se "izvadili" u četvrtfinalu samo pokazuje koliko smo velika i jaka ekipa. Iako smo gubili pronašli smo snage za povratak. Siguran sam da nam je te snage ostalo za Hrvate", smatra Fernandez, koji nisu zaboravio pohvaliti mladog Accambraya koji je bio glavni inicijator francuskog čuda protiv Španjolaca.

Fernandez: Želimo zlato!

Podsjećamo, osvajači zlata iz Pekinga 2008.godine, a nebrojeno puta svjetski i europski prvaci, izabranicima Valera Rivere zabili su u prvih 20 minuta utakmice samo dva gola!

"Ja sam pucao po golu, Šterbik je branio. Opet i opet...Nikako mu nisam mogao zabiti. Međutim, izbornik me povukao s terena, a u igru je poslao Accambraya koji je podigao cijelu ekipu na noge. To je bilo čudesno. Arpad je bio nemoćan".

"Nama sada treba još samo jedna pobjeda za osvajanje medalje na Igrama. No, to nije zašto smo mi došli ovdje. Mi želimo zlato. Prva prepreka nam je Hrvatska, ali ako ćemo igrati kao što smo igrali protiv Španjolske u drugom poluvremenu mislim da nećemo imati problema. Odmorni smo i spremni za nove pobjede", za kraj će Fernandez.

Pročitajte više