Festival promašaja protiv Dragovoljca spasili najmlađi i najstariji dinamovac: Halil za Joea i 0:1!

Foto: HINA

JEDVA je Dinamo pobijedio Dragovoljac u 23. kolu HNL-a, nakon što su Soudani, Fernandes i Čop promašili niz velikih prilika. 
 
Prije prve utakmice ovog prvenstvenog kola, ponor od 39 bodova dijelio je lidera Dinama i fenjeraša Dragovoljca i zato je nemoguće meč koji su u Kranjčevićevoj igrali "domaćin", posljednjeplasirani HD i vječni prvak i lider Dinamo, nazvati "Zagrebačkim derbijem".
 
Večerašnji susret ove dvije momčadi bio je treći i posljednji ove sezone: U kolovozu je u također u Kranjčevićevoj, kada je Dinamo vodio Jurčić, završilo 1:1, a u listopadu u Maksimiru 4:1 za Dinamo.
 
Mamić srednji odbijao je odlazak na gostovanje udaljeno 15 tramvajskih stanica prihvatiti kao izlet za popravljanje gol-razlike: "Nema lakih utakmica, a ova će bit posebno zahtjevna zbog kišovitog vremena i mokrog terena". 
 
"Pripremu terena", barem onu psihološku, iz Dinama su napravili prije par dana, kada su Dragovoljac pohvalili kako je uz njihovu filijalu Lokomotivu, jedini klub koji u HNL-u "igra nogomet". 
 
"Ni za susret s prvakom i liderom ne odustajemo od našeg stila. Nećemo parkirati autobus ispred našeg kaznenog prostora" najavio je trener "Crnih" Davor Mladina.
 
Ali, zato je pred vrata njegovog golmana Čovića, onaj bus od pola milje eura parkirao Dinamo: Na samom početku velika prilika za goste - Leko odlično puca s ruba kaznenog prostora, ali Čović još bolje vadi loptu iz kuta.
 
Do kraja poluvremena, tragičar će postati Soudani. Promašio je dvije velike šanse, a u trećoj umjesto gola, pogodio stativu. Dragovoljac je pokušao s dva udarca i daljine i to je bilo sve od njega u prvom dijelu.
 
Odmah na početku nastavka, Mamić umjesto Pinta i Soudanija, u igru uvodi Brozovića i Halilovića, što je značilo Lekinu selidbu na desni bok i Brozovićevo preuzimanje njegovog mjesta u sredini. 
 
U sljedećih nekoliko akcija ispromašivao se drugi Dinamov krilni napadač Fernandes, da bi gol konačno u 63. minuti došao kada je nabacio Halilović, a Šimunić glavom zatresao mrežu Dragovoljca.  
Mlada Dinamova zvijezda definitivno je donijela preokret u igri, ali je Halilović i na ovoj utakmici, osim velikog talenta, u 77. minuti pokazao ništa manju sebičnost - Nakon kornera Dragovoljca, Dinamo kreće u kontru "četiri na dva", ali Halilovićev mlaki udarac Čović brani nogom. 
 
Do kraja utakmice, prilike za gol zbog predugog namještanja ili lošeg postavljanja promašit će još Fernandes i Čop dva puta.
 
Sastavi:
 
HRVATSKI DRAGOVOLJAC
 
Ćović - Meglaj, Komorski, Mrčela, Mršić - Živković, Lesjak - Doležal, Rašić, Jajčinović - Sivonjić
 
DINAMO
 
Ježina - Pinto, Addy, Šimunić, Lima - Leko, Antolić, Cleyton - Soudani, Fernandes, Čop
 

Pročitajte više