Festival trica u Los Angelesu: Hornetsi i Clippersi zabili rekordne 33 trice

Foto: AFP

U NOĆI s ponedjeljka na utorak odigrao je osam utakmica NBA lige. Najveće iznenađenje su priredili New Orleans Hornetsi koji su svladali Clipperse u Los Angelesu, tako prekinuvši niz od sedam uzastopnih poraza. Hornetsi pobjedu mogu zahvaliti prvenstveno činjenici da su potpuno zaustavili Blake Griffina, koji je tek četvrti puta u 173 utakmice postigao manje od deset koševa.

Ryan Anderson i Jason Smith ubacili su po 17 koševa za pobjedničku momčad. Caron Butler ubacio je 9 trica iz 15 pokušaja i stigao do rekorda karijere. Utakmicu je završio sa 33 poena i postao prvi Clipper ove sezone koji je postigao 30 ili više koševa.

Inače, momčadi su kombinirano pogodile čak 33 trice, što je drugi najveći broj trica u NBA povijesti, odnosno najveći, kada su utakmice regularnog dijela sezone u pitanju! Clippersi su pogodili 18 trica (iz 37 pokušaja), što je njihov klupski rekord. Hornetsi su bili još uspješniji s 15 trica iz 25 pokušaja! Prednjačili su Greivis Vasquez (5-8), Ryan Anderson (5-9) i Austin Rivers (3-4).

Od ostalih susreta izdvojimo pobjedu  Milwaukeeja kod Chicaga. Bucksi su krajem treće četvrtine zaostajali čak 27 koševa da bi na kraju uspjeli preokrenuti i slaviti s 93:92. Ersan Ilyasova je 14 od svojih 18 koševa zabio u drugom poluvremenu. Richard Hamilton je ubacio 30 poena za Bullse.

Aktualni doprvaci NBA ligi, igrači Oklahoma City Thundera, razbili su Charlotte Bobcatse 114-69. Brooklyn Netsi slavili su u produžetku protiv New York Knicksa 96-89, dok su Memphis Grizzliesi, najuspješnija momčad lige (10-2), teškom su mukom kod kuće svladali Cleveland 84:8.

Pročitajte više