Festival zgoditaka na Beira-Riju: Messi s dva gola potvrdio prolazak Argentine i najavio borbu za Zlatnu Kopačku

Foto: Index; Hina

U POSLJEDNJEM kolu skupine F, Argentina je golovima dvostrukog strijelca Messija i Roja s 3:2 svladala Nigeriju. S druge strane junak Afrikanaca bio je mladi ofenzivac Musa, koji je u dva navrata izigrao obranu Gaučosa.

> Sušić se oprašta od klupe guranjem bratovih igrača: Protiv Irana počeli Sušić, Hadžić i Vršajević! (0:0)

Bila je to uistinu izvanredna utakmica s pregršt sjajnih poteza i prilika, u kojoj je momčad Nigerije dokazala da pobjeda protiv BiH nije bila slučajna. Mladi Orlovi su s pravom prošli u drugi krug, gdje će snage vrlo vjerojatno odmjeriti s Francuzima.

Oprez! Messi se polako zagrijava

Iako se ni u jednoj utakmici nisu posebno iskazali, čini se kako se Argentinci dižu iz susreta u susret. Oduševljava lakoća kojom stižu i prilike i postižu pogotke, a čini se kako je Lionel Messi s nova dva gola napokon uhvatio poznatu formu.

No vratimo se događanjima na dvoboju u Porto Alegreu, gdje su Gaučosi pred više od 30 tisuća svojih gledatelja poveli već u trećoj minuti. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru Nigerijaca, Messi je naletio na loptu i zakucao je u mrežu s desetak metara.

Prekrasan slobodnjak golgetera Barcelone


Međutim samo minutu kasnije Nigerijci su vraćaju. Sjajnu su kontru organizirali Afrikanci, lopta je došla do Muse na lijevoj strani koji je ušao u kazneni prostor i prekrasno pogodio suprotni kut Romerova gola. Četiri minute kasnije mogla je Argentina opet povesti, ali Higuain se nije najbolje snašao jedan na jedan s vratarom.


Sredinom prvog poluvremena igra se razvodnjela, a zabilježili smo tek nekoliko dalekometnih pokušaja Di Marie. Onda, tri minute prije odmora bljesak Messija. Sjajno je potegnuo iz slobodnjaka s 30 metara, a još ljepšom paradom Eneyama izbio loptu ispod grede. Međutim u ponovljenoj prilici tri minute kasnije, Messi nije pogriješio.

Treći put Orlovi se nisu mogli vratiti

Da se ne misle predati Nigerijci su pokazali već na samom početku drugog dijela. Igrala se 48. minuti kada je sjajnom dubinskom loptom proigran Musa, koji je oči u oči s Romerom sjajno reagirao za svoj drugi zgoditak. Ipak, izjednačenje je trajalo samo dvije minute. Nakon ubačaja iz kuta, Rojo je bio najspretniji za novo vodstvo.

Treće vodstvo Gaučosa napokon je slomilo Nigerijce, tako da smo do kraja susreta zabilježili tek nekoliko poluprigoda Obi Mikela i Ambrosea. Najbolju priliku u redovima Argentine imao je Garay, koji je sjajno pokušao glavom s 15-tak metara nakon ubačaja s lijeve strane. Dodajmo na kraju kako bi Argentina u osmini finala trebala igrati protiv Ekvadora ili Švicarske.
 

 

Pročitajte više