Finale prijelaznog roka: Cityju pojačanja, Unitedu panika- za Monacovog tinejdžera nudi 50 milijuna eura!

Kevin De Bruyne s 60 milijuna eura odštete plaćene Wolfsbrgu postao je najskuplji igrač u povijesti Manchester Cityja.

Foto: mcfc.co.uk

PRED NAMA su posljednja dva dana ljetnog prijelaznog roka za nogometaše. Brojni transferi još vise u zraku, a i neki od najvećih europskih klubova još panično traže posljednja pojačanja za već započetu sezonu.

FINALE PRIJELAZNOG ROKA PRATITE NA INDEXU

Manchester United shvatio da je na kraju prijelaznog roka ostao bez napadača, pa za mladog Martiala nudi bogatstvo
 
Anthony Martial (19) napadač Monaca i mlade reprezentacije Francuske, koji je prošle godine postigao 11 golova za klub u kojem igraju Subašić i Pašalić, nedvojbeno je talentiran, ali sigurno ne vrijedi onoliko koliko je za njega upravo ponudio Manchester United, a što otkriva Radio Monte Carlo.

Na Old Traffordu, u očajničkom pokušaju da prije kraja prijelaznog roka kupe još jednog napadača, ne pitaju za cijenu, pa za mladića koji još nema nastup za seniorsku reprezentaciju, nude bogatstvo, jer vremena je sve manje, a United pred dugu sezonu ima još manje napadača, točnije jednog!

Jer nakon što je Van Gaal potjerao Van Persiea, a Javieru Hernandezu poručio da do kraja prijelaznog roka nađe novi klub, ostao je samo na Rooneyu, te neprovjerenom i nezrelom članu klupske akademije Jamesu Wilsonu, što naravno nikako nije dovoljno za Unitedove ciljeve i ambicije.

Ipak, njih ne dijele mnogi igrači koje su na Old Traffordu ovog ljeta željeli dovesti, točnije Sergio Ramos, Pedro i Otamendi, žele ih ostvariti u drugim klubovima, a kada je shvatio da je ostao bez napadača, Van Gaal sada želi "bilo koga", pa za mladog Martiala nudoi deset puta više nego što je Monaco prije dvije godine platio Lyonu. 
 
Glumac napustio Split bez odštete
 
Tomislav Glumac je raskinuo ugovor sa Splitom i otišao je u Balikesirspor, gdje ga čeka bivši vratar Splita Andrija Vuković.
 
Draxler u Wolfsburgu, a ne u Juventusu?
 
Julian Draxler velika je želja Juventusa, ali njemački mediji javljaju da će ga Schalke prodati Wolfsburgu koji je na Perišiću i De Bruyneu zaradio 90 milijuna eura. SkySports piše kako je Draxler već na liječničkom pregledu u Wolfsburgu.
 
Van Gaal neće dovesti napadača
 
Poraz od Swanseaja neće natjerati Louisa van Gaala da dovede napadačka pojačanja, uvjereni su britanski mediji.
 
Šimunović u Celticu?
 
Jozo Šimunović napustit će Dinamo i potpisati za Celtic, pišu škotski mediji. Zdravko Mamić pristao je prodati braniča nakon što su Škoti poslali bolju ponudu, navodno je riječ o osam milijuna eura uz bonuse. "Što će kod nas kad mi ne igramo Ligu prvaka?", pitaju se na Twitteru navijači škotskog prvaka, koji priželjkuju dovođenje iskusnijeg nogometaša od Joze.
 
Ako Šimunović ode, Mamić ostaje na četiri središnja braniča - Schifi, Taravelu, Sigaliju i Benkoviću.
 
Chicharito kod Bilića?
 
Slaven Bilić traži napadača, a posljednje informacije govore da bi mogao dovesti Chicharita Hernandeza iz Manchester Uniteda.
 
De Bruyne u Cityju u najskupljem transferu ljeta
 
Manchester City potvrdio je dolazak Kevine De Bruynea iz Wolfsburga uz 60 milijuna eura odštete njemačkom klubu, čime je 24-godišnji Belgijanac postao najskuplji igrač u povijesti Citya i za dva milijuna eura oborio rekord Raheema Sterlinga koji je ovoga ljeta stigao na Etihad iz Liverpoola za 58 milijuna eura. Nakon što je prošao liječnički pregled, De Bruyne je za City potpisao ugovor na šest godina.

Najskuplji transfer na Otoku i dalje drži Angel di Maria koji je u kolovozu prošle godine stigao u Manchester United iz Real Madrida za 75 milijuna eura. Međutim, Argentinac se nije dugo zadržao na Old Traffordu i ovoga ljeta je preselio u PSG za 63 milijuna eura.

"Želim dosegnuti najviši nivo koji igrač može dosegnuti. Želim osvajati trofeje i vjerujem kako sam učinio sjajan posao kada sam preselio u City," kazao je De Bruyne. Belgijski veznjak je već igrao u Engleskoj od 2012. do 2014. je bio član Chelsea, no u Londonu mu nisu previše vjerovali pa je završio na posudbi u Genku i Werderu. U siječnju 2014. je preselio u Wolfsburg za 25 milijuna eura i eksplodirao. Prošle sezone bio je ključni igrač Wolfsburga na putu do drugog mjesta u Bundesligi. Zabio je 10 golova i imao čak 21 asistenciju. Za belgijsku reprezentaciju je odigrao 33 utakmice.

"De Bruyne je poseban nogometaš, sasvim sigurno jedan od najboljih u Europi. On je fizički i psihički spreman za ligu kao što je Premiership. City igra napadački nogomet i Kevin će se sjajno uklopiti u naš stil igre," kazao je menadžer 'Građana' Manuel Pellegrini. De Bruyne je četvrto Cityjevo pojačanje ovoga ljeta nakon Sterlinga, Fabiana Delpha i Nicolasa Otamendija.

Coman u Bayernu

U Munchen je stigao 19-godišnji krilni napadač Kingsley Coman. Mladi Francuz je stigao u Bayern na dvogodišnju posudbu iz Juventusa za sedam milijuna eura, a njemački klub može otkupiti njegov ugovor za 21 milijun eura. 
 
"Coman je jedan od najvećih talenata europskog nogometa. Sretni smo što je stigao u našu klub," poručio je sportski direktor Bayerna Matthias Sammer.
Coman je prošao omladinsku školu PSG-a, a debijem za prvu momčadi sa samo 16 godina, 8 mjeseci i  četiri dana, postao je najmlađi prvotimac u povijesti najboljeg katarskog kluba. Prošlog ljeta po isteku ugovora s francuskim prvakom, potpisao je petogodišnji s talijanskim, ali tamo je prošle sezone sakupio tek 15 nastupa.
 
Neymar: Želim ostati u Barceloni

"Ne želim otići u Manchester United, želim ostati u Barceloni", poručio je Neymar i dodao da navijači katalonskog kluba ne trebaju strahovati da će ga izgubiti.

Marković na posudbi u Fenerbahčeu

Lazar Marković napustio je Liverpool i otišao je na jednogodišnju posudbu u Fenerbahče.
 

Wolfsburg zaradio gotovo 100 milijuna eura i doveo Dantea

Ivan Perišić i njegov dosadašnji suigač Kevin de Bruyne donijet će Wolfsburgu gotovo 100 milijuna eura. Hrvatski reprezentativac je već u Interu, a De Bruyne prelazi u Manchester City za više od 70 milijuna eura.

Bayern je potvrdio transfer svog braniča Dante, koji će se pridružiti Wolfsburgu.

31-godišnji Brazilac tražio je veću minutažu i prihvatio ponudu "Vukova", a Bayern mu nije želio stajati na putu. Visina odštete nije objavljena.

Bilić vraća Jelavića u Premiership

Slaven Bilić, koji je jučer s West Hamom porazio Liverpool na Anfieldu, želi pojačati napad dovođenjem Nikice Jelavića iz Hull Cityja.

Jelavić nije bio u sastavu Hulla na jučerašnjoj utakmici Championshipa, što bi moglo značiti da već pakira stvari za povratak u Premiership.

Everton ne da Stonesa Chelseaju

Everton se i dalje uspješno odupire ponudama Chelseaja za svog mladog braniča Johna Stonesa. Prema posljednjim informacijama, Stones sigurno ostaje, osim ako Abramovičev klub ponudi suludu svotu koju bi bilo apsurdno odbiti.

Prema pisanju Daly Maila, Javier Hernandez je blizu prelaska iz Manchester Uniteda u Bayer Leverkusen, no nije poznato radi li se o posudbi ili transferu.

Dinamo doveo Šovšića, Hajduku bježe igrači

Zagrebački Dinamo doveo je Damira Šovšića iz Lokomotive, te Dominika Livakovića iz Zagreba.

Iz Hajduka ponovo bježe mladi talenti. Tomislav Kiš je već dobio zeleno svijetlo od kluba, a Caktaš i Balić također imaju ponude iz inozemstva.

Pročitajte više