Francuskinje 15 sekundi prije kraja izbjegle poraz od Njemačke

Foto: Hina

U ZADNJEM susretu drugog kola II skupine Europskog prvenstva za rukometašice Francuska i Njemačka su u Zagrebu odigrali 24:24 (10:13), dok je ranije Švedska pobijedila Slovačku s 31:22 (17:11), a Crna Gora slavila protiv Nizozemske s 31:27 (15:13).

Francuskinje nisu uspjele pobijediti Nijemice i tako su umanjile svoje izglede za plasman u polufinale. Nijemice su bile bez izgleda za prolazak dalje, ali su vodile cijelu utakmice, dok se Francuska spasila poraza pogotkom Paule Badouine 15 sekundi prije kraja. Kod Nijemica je prvo ime bila Angie Geschke s 9 pogodaka, a Francuskinje je predvodila Baudoine s pet zgoditaka.

Šveđanke su bile dominantne protiv ipak slabih Slovakinja, a već nakon prvog dijela Skandinavke su imale šest pogodaka prednosti. Kod Šveđanki su najučinkovitije bile Isabelle Gulden s 9 i Ida Oden sa pet zgoditaka, a kod Slovakinja Simona Šarkova (7) i Monika Rajnohova (5). Šveđanke sada vode u skupini sa sedam bodova i najbliže su polufinalu, a odluka će pasti u zadnjem kolu kada se sastaju sa Crnom Gorom, dok su Slovakinje zadnje bez bodova.

Aktualne europske prvakinje Crnogorke su do pobjede protiv žilavih Nizozemki došle tek u zadnjih deset minuta susreta, a junakinja dvoboja bila je Katarina Bulatović s deset zgoditaka, dok je Radmila Petrović dodala šest. Kod Nizozemki su prednjačile Estevana Polman (8) i Laura van der Heijden (5).

Na ljestvici vodi Švedska sa 7 bodova, Crnogorke imaju šest, Nizozemke i Francuskinje imaju po pet bodova, Njemačka jedan, dok je Slovačka bez bodova.

U zadnjem kolu sastaju se Francuska - Nizozemska, Crna Gora - Švedska, te Njemačka - Slovačka.

Pročitajte više