"Franjin mali" u Jordanovom kampu: Marko Arapović među 10 najboljih mladih Europljana!

MARKO ARAPOVIĆ, 15-godišnji košarkaš Cibone i sin nekada proslavljenog košarkaškog reprezentativca Franje Arapovića, ne samo da je krenuo "tatinim stopama", nego bi ih mogao i nadmašiti.

Po prvim dojmovima koje ostavlja u seniorskoj košarci, Arapović jr. pokazuje velik talent i da Hrvatska ima novu košarkašku nadu. Svojim dobrim radom na treninzima i velikim napretkom Marko Arapović je dobio priliku sa samo 15 godina zaigrati u seniorskoj momčadi Cibone.

Njegove dobre igre prepoznali su mnogi međunarodni skauti, pa je tako uz odličnu hrvatsku premijeru, Arapović imao priliku sudjelovati i na Jordan Brand Classic kampu, održanom u Londonu početkom ožujka koji je okupio 40-ak ponajboljih mladih europskih košarkaša u dobi od 15 i 16 godina. Svojim odličnim prezentacijama u Londonu Arapović je izborio mjesto među 10-najboljih mladih košarkaša Europe koji će imati priliku sudjelovati i na završnom Jordan Brand Classic kampu 2012. u Charlotteu.

"Sretan sam što su me pozvali da sudjelujem na ovom kampu jer velika je čast i priznanje meni, klubu, ali mojoj obitelji što ću se natjecati sa najboljim košarkašima Europe u mom uzrastu. Nadam se da ću uspjeti pokazati koliko uistinu vrijedim i da će kamp biti dobra škola za nastavak moje karijere. Ovakva druženja veliki su poticaj nama mladima da i dalje uporno treniramo, da vjerujemo u sebe te da i uživamo u košarci" rekao je Marko Arapović.

Jordan Brand, dio tvrtke NIKE, Inc. organizira Jordan Brand Classic kamp koji ugošćuje vrhunske košarkaške talente iz cijele Europe, starosne dobi 16 godina i mlađe, a onda izabire najbolje od najboljih i šalje ih na završni turnir da pred najboljim trenerima iz Sjedinjenih Američkih Država i skautima iz cijelog svijeta pokažu sav raskoš svog talenta.

Trodnevni kamp sastojao se od treninga snage, vještine i individualnog razvoja, a svi treninzi su bili usmjereni prema učenju sportaša kako da poboljšaju sebe i svoje vještine kako bi se mogli natjecati na višoj razini. Kamp je u konačnici zaključen odabirom dvije All-Star momčadi kampa i izborom 10 igrača koji će se naći u selekciji za 2012 Jordan Brand Classic za zanimljivu međunarodnu utakmicu.

Selekcija za međunarodnu utakmicu će biti popunjena sa šest igrača, odabrana iz cijelog svijeta da se pridruže desetorici iz kampa i odigraju utakmicu 14. travnja u Time Warner Cable Areni u Charlotte, Sjeverna Karolina.

Pročitajte više