Futsal ludnica u Martinovki: Najbolji hrvatski kadeti bore se za naslov prvaka

Foto: Vedran Tolić

U ALUMNUSOVOJ Martinovki od 9. do 11. svibnja održava se Završni turnir Prvenstva Hrvatske mladeži u malom nogometu za uzrast kadeta. Uz prvaka regije Sjever, ujedno i domaćina turnira, kadete Alumnusa nastupit će još sedam ponajboljih kadetskih momčadi u Hrvatskoj.

U skupinu A smješteni su prvaci regije Zapad, MNK Lika Šport i prvaci s istoka, MNK Našice. Drugoplasirani sa Sjevera, Ljubeščica, te Porto Tolero iz Ploča su ostala dva sudionika skupine A.

Zajedno s Alumnusom, kao prvak s Juga, u skupinu B smješten je MNK Kijevo - Knin, dok će im račune pokušati pomrsiti MNK Otočac i MNK Mala Mljekara.

Završnicu prvenstva će u Martinovci otvoriti domaćin. Kadeti Alumnusa sastat će se s MNK Otočac u 17:00h. Tog dana posebno će zanimljiv biti i ogled branitelja naslova, MNK Lika šport i Ljubeščice u skupini A, koji se igra u 18:15h.

petak 09. svibnja 2014. - dvorana Martinovka - Zagreb
17:00 B MNK Otočac- MNK Alumnus
18:15 A MNK Lika šport - MNK Ljubeščica
19:30 B MNK Mala Mljekara - MNK Kijevo
20:45 A MNK Našice - MNK Porto Tolero

Subota će biti dan uživanja za sve zaljubljenike futsala. Kroz jutro će se tražiti što bolje pozicije za završni dan natjecanja, a posebno zanimljivo bit će kadetsko poslijepodne. U 15:00h sastat će se prvaci regija Sjever i Jug, Alumnus i Kijevo u skupini B, dok će u skupini A snage odmjeriti najbolji s Istoka i Zapada, Lika Šport i Našice.

Veliki futsal dan kulminirat će prvom polufinalnom utakmicom prvenstva Hrvatske u kojoj Alumnus dočekuje MNK Murter. Malonogometaši Miće Martića drugim mjestom u prvenstvu osigurali su izravan plasman u poluzavršnicu gdje dočekuju MNK Murter. Momčad Mladena Perice Štrle je tek u trećoj utakmici uspjela potpuno slomiti otpor Osječana i pobjedom 4:0 plasirati se u polufinale. Drugi polufinalni par sačinjavaju MNK Nacional i MNK Novo Vrijeme Apfel.

subota 10. svibnja 2014. - dvorana Martinovka - Zagreb
09:00 B MNK Kijevo– MNK Otočac
10:15 A MNK Ljubeščica - MNK Našice
11.30 B MNK Alumnus – MNK Mala Mljekara
12.45 A MNK Porto Tolero - MNK Lika šport

subota 10. svibnja 2014.- dvorana Martinovka - Zagreb

15:00 B MNK Alumnus - Kijevo
16:15 A MNK Ljubeščica - MNK Porto Tolero
17.30 B MNK Otočac- MNK Mala Mljekara
18:45 A MNK Lika šport - MNK Našice

20:00h | Polufinale Prvenstva Hrvatske | MNK Alumnus - MNK Murter

Nedjelja je dan u kojem će se kadetske ekipe boriti za konačni plasman na završnici prvenstva Hrvatske u malom nogometu. Prvoplasirane ekipe u skupinama A i B u velikom finalu u 13:30h odlučit će o novom kadetskom prvaku Hrvatske.

nedjelja 11. svibnja 2014.- dvorana Martinovka - Zagreb
09:00 utakmica za 7. mjesto
10:30 utakmica za 5. mjesto
12:00 utakmica za 3.mjesto
13:30 finale
15:00 podjela medalja i priznanja

Finalnom susretu prisustvovati će i futsal reprezentativci Hrvatske koji će najboljim momčadima i pojedincima uručiti prigodne nagrade sponzora turnira i Hrvatskog nogometnog saveza.

HRFUTSAL.COM: tenisice KELME za najboljeg strijelca i igrača, štitnici za laktove i koljena za najboljeg vratara turnira
MNK Alumnus: ručak za 3 prvoplasirane momčadi nakon završetka tunira
Alumnus grupa: majica “1oo% futsal” za najboljeg igrača , strijelca i vratara
Nagrade HNS: prvoplasirani – pehar u trajno vlasništvo i zlatne medalje; drugoplasirani – pehar u trajno vlasništvo i srebrne medalje; trećeplasirani – pehar u trajno vlasništvo i brončane medalje; pehar u trajno vlasništvo najboljem strijelcu turnira; pehar u trajno vlasništvo najboljem klubu u FAIR PLAY-u; svim klubovima Završnog turnira priznanje za nastup; svim delegatima i sucima Završnog turnira priznanje za sudjelovanje

U organizaciji MNK Alumnus svim klubovima omogućeno je prisustvovanje radnim seminarima o taktici i organizaciji futsal treninga za mlade pod vodstvom Miće Martića i Jakova Ungarova, trenerskog dvojca Alumnusa, kao i seminaru o pružanju hitne medicinske pomoći na sportskim terenima, dr.spec.ort.med. Damira Starčevića.

Pročitajte više