Gana zaustavila Njemačku, Klose 15. pogotkom na SP-ima dostigao Ronalda

Foto: Hina

NJEMAČKA nije uspjela slomiti Ganu u susretu drugog kola skupine G. Na kraju može biti zadovoljna i remijem jer Crne zvijezde vodile su 2:1, ali onda je konačan ishod postavio Miroslav Klose. Bio je to njegov 15. pogodak na SP-ima, čime je dostigao rekordni učinak Brazilca Ronalda.

Susret na stadionu Castelao započela su oba brata Boateng, Jerome je zauzeo poziciju desnog braniča u dresu Njemačke, a Kevin-Prince svoje uobičajeno mjesto u vezi Gane. Prvo poluvrijeme nije donijelo veća uzbuđenja, tek niz opasnih ubacivanja i nekoliko udaraca iz daljine, od čega je najjači bio onaj Muntarija u 33. minuti.
 
No, drugi dio je nadoknadio manjak pogodaka u prvih 45 minuta. Niz golova započeo je Mario Götze, on je u 51. minuti ubačaj Müllera s desne strane zahvatio prvo glavom, a zatim i koljenom, a lopta je odsjela u mreži iza leđa Daude.
 

Samo tri minute kasnije već je 1:1, vrlo slična akcija je bila na drugoj strani, s desne strane s poludistance ubacio je Afful, a glavom je među njemačkim braničima najspretniji bio Andre Ayew i pogodio za 1:1.

 
Devet minuta poslije već je 2:1 za Ganu, Asamoah Gyan je postao prvi afrički igrač koji je zabio na tri različita Svjetska prvenstva. Izašao je sam pred Neuera i matirao ga udarcem u lijevi kut za veliko slavlje Crnih zvijezda.

 
I onda je Löw povukao ključni potez, u igru je ubacio Schweinsteigera i Klosea, u upravo mu se Miroslav Klose odužio u prvom dodiru s loptom. Nakon jednog ubačaja sa strane dočekao je na drugoj stativi loptu koju je skrenuo Höwedes glavom i svojim 15. pogotkom na SP-ima dostigao rekord Brazilca Ronalda.

 
Do kraja ga je mogao i prestići, imao je dobru priliku, kao i Müller, zaprijetili su i igrači Gane u otvorenom susretu, no promjena nije bilo. Njemačka se ovim bodom približila prolasku u osminu finala, dok Gani preostaje teška bitka u posljednjem kolu protiv Portugala.

Početni sastavi:

Njemačka: Neuer - J. Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes - Khedira, Lahm, Kroos - Özil, Götze - Müller
 
Gana: Dauda - Afful, Boye, Mensah, K. Asamoah - Muntari, Rabiu - Atsu, K.P. Boateng, A. Ayew - Gyan

Tijek susreta:

 

Pročitajte više