Gazzetta očarana Brozovićem: "Munja koja je pogodila u San Siro i gurnula Kovačića u drugi plan"

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARCELO BROZOVIĆ u samo tri nastupa i 200 odigranih minuta za Inter osvojio je navijače milanskog kluba i talijanske novinare.
 
"Munja zvana Brozović pogodila je San Siro, a Kovačić sada drhti", naslov je ugledne Gazzette dello Sport, koja je analizirala kako dolazak Brozovića u Milano utječe na Kovačićev status kod trenera Roberta Mancinija.
 
Utakmica s Italijom prodala Brozovića u Inter
 
Brozović je, tvrdi Gazzetta, trebao u Inter iz Dinama doći prošlog ljeta, ali bivši trener Walter Mazzarri nije bio siguran u taj transfer. Ipak, transfer je odobrio Mancini nakon što je Brozovića vidio na djelu na utakmici Italije i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo (1:1).
 
"Neko vrijeme su iz Intera pratili Marcela i njihova je sreća da su ga odlučili dovesti u siječnju. Da su malo čekali, vjerojatno bi završio u nekom drugom klubu koji ga je htio dovesti. Dogovor s Interom je bio brz zbog obostrane želje Brozovića i Mancinija", otkriva Brozovićev agent Federico Pastorello.
 
 
 
"Samo su dvije i pol utakmice bile dovoljne da se odluka o njegovom dovođenju pokaže opravdanom. Utakmicom protiv Palerma zaludio je navijače", piše Gazzetta i dodaje:
 
"`Brozo´ je u tim utakmicama pokazao korisnost, nogometnu inteligenciju i karakter. Mancini posebno cijeni karakter i od svojih nogometaša traži igru u oba smjera, ono što krasi Hrvata."
 
 
"Neočekivani preokret, Kovačić u drugom planu"
 
I dok je Brozović prva priča Intera, koji ga je uspio "ukrasti" ispred gradskog rivala Milana, Kovačić je pao u drugi plan. "Neočekivani preokret", podnaslov je Gazzette u dijelu teksta o 20-godišnjem Kovačiću.
 
"Mateo - sunarodnjak, prijatelj i Brozovićev vodič u Milanu, sada se mora boriti za status prvotimca iako je donedavno smatran kao glavni playmaker momčadi. Kovačić u odnosu na Marcela, koji može pokriti sve tri pozicije u veznom redu, ima obrambeni deficit. Osim toga nedostaje mu zrelosti i odlučnosti i sada je trenutak da to promijeni."
 
Sportski direktor Intera: Kovačić je za nas važan igrač
 

U Mateovu obranu stao je sportski direktor Intera Piero Ausilio.

"Kovačić je važan igrač, talentiran mladić, koji je možda u maloj krizi. Razočaran je što je bio na klupi posljednje dvije utakmice i siguran sam da ćemo ga vidjeti motiviranog u narednim tjednima", izjavio je Ausilio i poručio da nije Inter bez razloga nedavno produljio ugovor s Kovačićem do 2019. godine.

Nakon 22 kola Inter je trinaest bodova udaljen od Napolija, koji drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka. U nedjelju Mancinijeva momčad gostuje u Bergamu kod Atalante, a očekuje se da Kovačić dobije priliku pokazati "da se probudio".

 

Pročitajte više