Gazzi otkazuju organi! Nije izdržao odvikavanje, cijelu noć borio se za život

Foto: AFP, BNPS.co.uk

PAUL GASCOIGNE iz klinike za odvikavanje Cottonwood u Tusconu u koju je stigao prije nekoliko dana hitno je prebačen na odjel intenzivne njege u bolnicu. Gazzini organi nisu podnijeli program detoksikacije. Legenda se već dugo bori za život, a engleski mediji javljaju da je trenutno izvan neporesdne opasnosti.

Reakcija njegovog tijela na metode odvikavanja od alkohola bila je katastrofalna. The Sun je proširio paniku da Gazza živi posljednje sate, a potom su engleski mediji potvrdili da je njegovo stanje bilo kritično tijekom noći, ali život mu trenutno nije ugrožen. I dalje je pod posebnom liječničkom skrbi.

U Arizonu je stigao u utorak, u izrazito lošem stanju, nakon što je doživio black-out na dobrotvornoj priredbi u Northamptonu u siječnju. Plako je i drhtao, nije mogao izgovoriti smislenu rečenicu. Bilo je teško gledati tragediju velikog nogometaša Engleske, Tottenhama, Newcastlea, Lazija...

Alkohol ga je upropastio i jači je od njega: po dolasku u SAD, u Phoenixu je pobjegao pratnji i sjeo na pivo. Američki reporteri zabilježili su njegovu slabost.

Chris Evans, Gary Lineker i Wayne Rooney ponudili su pokrivanje troškova odvikavanja za Gazzu koje košta oko 30 tisuća funti.

Rooney je tek započinjao sa svojom karijerom u Evertonu, gdje je imao priliku trenirati s Gazzom.

"Velika je šteta sve ovo što mu se događa. Bio je heroj mog odrastanja. Želim mu sve najbolje.  Uživao sam gledati sve ono što je mogao napraviti s loptom", rekao je Rooney.

Gazza je bio jaka figura na travnjaku, no izvan njega, slabosti su prevladale.

"Ovo je jako težak period za njega. Teško podnosi rigoroznu detoksikaciju koja je prva faza programa. Čekamo vijesti liječnika, a nadamo se da će biti u redu", MIrroru su jutros rekli Gazzini prijatelji.

Pročitajte više