Glasajte u Indexovoj anketi: Tko je bio najbolji u povijesnoj pobjedi, Mandža ili Perišić? Kako biste ocijenili Sammira?

Ilustacija: Index

HRVATSKA je protiv Kameruna ostvarila najveću pobjedu u povijesti na svjetskim prvenstvima. Afrikance su Mandžo i društvo poslali kući s 4:0.

Za najboljeg igrača utakmice FIFA je proglasila dvostrukog strijelca Mandžukića, dok se većina medija slaže kako je bolji od ostalih bio Ivan Perišić, strijelac drugog gola i asistent za vodeći Olićev pogodak.

Istovremeno, zabrinjavajuće su partije Sammira i Danijela Pranjića. Veznjak Getafea dobar je dio prvog poluvremena bio igrač manje, a jedna dobra lopta Mandžukiću ne može maskirati njegov izrazito slab učinak.

Ništa bolji nije bio ni Danijel Pranjić, koji je cijelo prvo poluvrijeme bio na stotinu muka. Mbia i Chuapo su činili dar-mar na lijevoj strani hrvatske obrane tako da je Niko Kovač bio prisiljen promijeniti strane Oliću i Perišiću te poduplati bokove.

OCIJENITE IGRAČE U NAŠOJ ANKETI! TKO JE IGRAČ POVIJESNE UTAKMICE? KOMENTIRAJTE I NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI, neke od vaših stavova ćemo objaviti! 

Izbornik Niko Kovač protiv Kameruna izveo je sljedeći sastav:

Pletikosa - Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić - Modrić, Rakitić - Perišić, Sammir, Olić - Jelavić. Priliku s klupe dobili su Kovačić, Rebić i Eduardo.

Pročitajte više