Glavni istražitelj za korupciju u FIFA-i: Odlazim! Sve je ovo farsa

 Foto: Guliver Image/Getty images

SVJETSKA nogometna federacija (FIFA) odbacila je u utorak žalbu nezavisnog istražitelja Michaela Garcije na izvještaj Etičke komisije, kojim su Rusija i Katar oslobođeni optužbi za korupciju pri izboru domaćina za svjetska prvenstva 2018. i 2022., ocijenivši je "neprihvatljivom", a dan kasnije je Garcia podnio ostavku.
 
> FIFA odbila žalbu istražitelja Garcije: Zaustavljena istraga izbora ruskog i katarskog SP-a
 
"Sve je ovo farsa i ovo više nema smisla. Ovdje završava moj posao", poručio je Garcia, koji je dodao i da je izgubio povjerenje u Etičko povjerenstvo FIFA-e koje je odlučilo da Garcijino izvješće na 430 stranica nije dokazalo da se radilo o zlouporabi položaja te da ništa nije utjecalo na integritet glasanja Izvršnog odbora FIFA-e za domaćinstva Svjetskog prvenstva.
 
Garcia tvrdi da je njegovo izvješće Etičko povjerenstvo krivo protumačilo, te traži da cijeli sadržaj istrage bude javno obznanjen, što je FIFA odbila učiniti, tako da svijet nije ništa pametniji što se tiče optužbi za korupciju u FIFA-i osim što su nakon izvješća Etičkog povjerenstva poznata imena dvoje zaštićenih svjedoka.

Pročitajte više