Godina Modrića, Pjace, Kramarića i - isprika, Bruno Marić najbolji sudac

Foto: Index/Hina

LUKA MODRIĆ treću je godinu zaredom dobitnik Hrvatskog nogometnog Oscara, nagrade koju zajednički dodjeljuju Hrvatska udruga Nogometni sindikat i Sportske novosti.
 
> Modrić treći put najbolji hrvatski igrač: "Ovo je bila teška sezona za mene"
 
> Kovač se za Poljud priprema na praznom Maksimiru: Tamo nema žive duše
 
Modrić je tako ostao jedini dobitnik ove nagrade, koju svojim glasovima dodjeljuju hrvatski nogometni profesionalci, iako je zbog ozljeda propustio veći i ključni dio sezone. Ipak, bio je lider Reala koji bez njega nema mirisa ni okusa. 
 
Nogometni Oscar okupio je kremu hrvatskog nogometa. Hrvatski reprezentativci, stručni stožer i veliki broj HNL trenera i dužnosnika kao i sportskih novinara pratio je dodjelu u Westinu. Pogledajte što je sve zbilježila Indexova kamera.
 

Pjaca najveći dobitnik večeri
 
Nogometni Oscari dodjeljuju se u ukupno sedam kategorija, a najviše nagrada osvojio je napadač zagrebačkog Dinama Marko Pjaca koji je izabran za najboljeg igrača u HNL-u ove sezone, najboljeg igrača do 21 godine u HNL-u, te je i član idealne 11-orice HNL-a.
 
U kategoriji za najboljeg vratara HNL-a Oscara je dobio čuvar mreže Hajduka Lovre Kalinić, za najboljeg trenera izabran je strateg Dinama Zoran Mamić. Nakon zahvala, Mamić mlađi ispričao se zbog ispada tijekom posljednje utakmice sezone kada se posvađao s bratom, napustio teren i opstruirao press konferenciju.
 
"Ispričavam se javnosti i Rijeci, nije to bilo u redu i neće se više ponoviti. Takve se stvari ponekad dogode", rekao je Zoki i najavio se u budućnosti i dalje vidi u Dinamu. 
 
Isprika je pala i od Dejana Radonića, člana udarne postave HNL sezone. On se osjećao dužan zbog teških riječi koje je uputio Rijeci početkom sezone. "Oni su smiješni, bili i ostali", rekao je Radonjić pa iskoristio večer da povuče tu konstrukciju.
 
Najbolji sudac ove sezone u HNL-u je Bruno Marić. On je s trona skinuo Ivana Bebeka, koji je nagradu dobio dvije godine u nizu. 
 
Marić se zahvalio svima, a posebice svojoj obitelji, na podršci tijekom teških trenutaka u karijeri i sporova koje je vodio s UEFA-om zbog sumnje u namještanje utakmica. 
 
"Ovo je poticaj da svi budemo još bolji i da radimo za dobrobit nogometa", rekao je Marić.
 
 
Idealnu postavu HNL-a čine: Domagoj Livaković (Zagreb) - Marin Leovac (Rijeka), Ivan Tomečak (Rijeka), Matej Mitrović (Rijeka), Marko Lešković (Rijeka) - Domagoj Pavičić (Dinamo), Ante Ćorić (Dinamo), Arijan Ademi (Dinamo) - Dejan Radonjić (Istra 1961), Angelo Henriquez (Dinamo), Marko Pjaca (Dinamo). 
 
Posebnog Oscara nazvanog Dobri duh hrvatskog nogometa dobio je 40-godišnji Davor Vugrinec, najbolji strijelac u povijesti HNL-a, koji je po završetku ove sezone završio igračku karijeru.

 

Pročitajte više