Gojanović: Ruse smo osvojili spektaklom u Puli, ulazak u KHL održao bi Medveščak na životu

DAMIR GOJANOVIĆ tražena je osoba ovih dana. Predsjedniku Medveščaka svi čestitaju na vrhunskom spektaklu, a mnogi ne znaju koliko je bilo blizu da se taj spektakl pretvori u noćnu moru.

Otkazivanje Ice Fevera u pulskoj Areni značilo bi da su Medvjedi izgubili oko 3 milijuna kuna, koliko je uloženo u ovaj događaj, ali također bi se i propisno osramotili pred svojim navijačima.

"Kako se spektakl bliži kraju, tako sam sve zadovoljniji. Bilo nam je jako teško organizirati ovaj događaj. Kada smo došli u Pulu dočekalo nas je nevrijeme kakvo se rijetko kada događa. Morali smo spašavati led, kiša je padala, a situacija je bila takva da je cijeli prvi dan došao u pitanje. Proživjeli smo šok. Odgađali smo početak utakmice. Koliki bi to gubitak bio za klub da smo otkazali susret, međutim na kraju se i to završilo", objasnio je Gojanović za Index.

"Odmah nakon utakmice s Olimpijom krenuli smo raditi led, a jučer nam je na veteranskoj utakmici Medveščaka i GazpromExporta, pred oko 5 tisuća ljudi, bila generalna proba za večerašnji dvoboj. Imali smo idealne uvjete", rekao je prvi čovjek Medveščaka.

Meveščak na korak do KHL-a

Medvjedi su sa svojim projektom u Puli oduševili i predsjednika ruskog KHL-a, Aleksandera Medvedeva, koji je izjavio da će Medveščak od sljedeće sezone nastupati u najjačoj europskoj ligi.


"Gledajte, mi radimo na ovom projektu već dvije godine. Doveli smo vodstvo ruske lige na ovaj događaj, lijepo im je, kupaju se i uživaju u ovom spektaklu. Jako im se sviđa što radimo. Iako je predsjednik lige rekao da je 95 posto sigurno da ćemo od sljedeće sezone igrati u KHL-u, i da ćemo dobiti sponzore koji će nam osigurati minimalni budžet, ja ipak ne bih htio ništa previše komentirati dok se stvari ne potpišu", suzdržan je bio Gojanović.

"Lijepo je to čuti da imamo šansu igrati u najjačoj europskoj ligi, a to nam daje i šansu za nastavljanje i spašavanje ovog projekta. Mi bismo potpisali trogodišnji ugovor, a to nam daje sigurnost i mirnoću u klubu. Naš zadatak ne bi bio traženje sponzora, već ono čime se želimo baviti - organiziranjem ovakvih događaja", poručio je Gojanović.

"Ušli smo u povijesti, ali sada se vraćamo u dvoranu"

Nakon projekta u Puli postojale su indicije da ćemo Medvjede gledati i u drugim gradovima u Hrvatskoj. Spominjao se Stradun...

"Već smo rekli - ne, pogotovo u ovakvom vremenskom periodu. Ovo u Puli je bilo sada i to je to. Previše faktora igra protiv nas da bi se to konstantno radilo. To što smo napravili ušlo je u povijest, a slične događaje ćemo organizirati s vremenom, ali isključivo u dvoranama. Imao sam želje, ali sam ih odgađao. Mislim, ima još vremena. Moramo vidjeti i gdje ćemo igrati sljedeće sezone. Hoće li to biti austrijska ili ruska liga. Normalno, ako će to biti ruska liga, onda će biti više ovakvih događaja za organizirati", za kraj će predsjednik Medvjeda.

Podsjećamo, Medveščak večeras od 20:30 igra drugu utakmicu u pulskoj Areni, a protivnik je austrijski Vienna Capitals.

Pročitajte više