Gol u posljednjoj sekundi: Zagreb upisao prvi poraz u Ligi prvaka!



CO ZAGREB poražen je u 3. kolu Lige prvaka na gostovanju kod švicarskog prvaka Kadettena. Mladi Zagrebaši držali su rezultat 27:27 sve do posljednje tri sekunde utakmice, kada se ukazao Dissinger koji je pogodio za vodstvo, odnosno pobjedu švicarskog prvaka.

Otvaranje utakmice pripalo je domaćinu, iako je prema reakcijama publike izgledalo kao da je Zagreb domaćin. Bilo kako bilo, Zagrebaši su katastrofalno otvorili utakmicu. Greške u obrani bile su česte, a mladi vratar Filip Ivić bio je ostavljen na milost i nemilost vanjske linije Kadettena. Doduše, Ivić je Švicarcima znao nekoliko puta fantastično obraniti, ali bez raspoložene obrane ispred sebe jednostavno nije išlo.

Problemi u napadu

Goluža je mijenjao obranu iz 5-1 u 6-0 i obrnuto, a tek pred kraj prvog poluvremena proradili su halfovi koji su zatvorili Kadettenove udarne igle. Pred kraj prvog poluvremena proradio je i napad, pa je Zagreb prvi dio utakmice završio u rezultatskom minusu od samo jednog pogotka (16:15).

U nastavku igre Zagreb je ponovno potonuo. Ono što Golužu i njegov stručni stožer mora zabrinuti jest činjenica da mu ekipa ima previše "crnih rupa", koje se konstantno ponavljaju iz susreta u susret. Također, pomalo iritira i činjenica da je Zagrebov napad sveden na forsiranje nerezonskih šuteva bez prave izrađene akcije, a kada se i krene u organizirani napad lopta je jednostavno prespora i sve se ponovno vraća na isforsirane šuteve s deset metara.

Zagreb skupo prodao kožu


Međutim, moramo naglasiti da je Zagrebova mlada momčad još uvijek "zelena" te da bi to trebalo puno bolje izgledati u budućnosti. Veseli i činjenica da se Kadetten morao dobrano namučiti da uzme dva boda protiv Zagreba, a da nije bilo toliko tih "crnih rupa" Zagreb bi se vratio kući s punim plijenom.

Mogao se hrvatski prvak vratiti u Zagreb s jednim bodom, ali tri sekunde prije kraja susreta 21-godišnji Christian Dissinger prevario je Kelentrića i pogodio za pobjedu Kadettena. U Zagrebovim redovima moramo istaknuti odličnog Marina Marića koji je zabio devet golova, Zlatka Horvata koji je postigao sedam pogodaka te Josipa Valčića koji je zabio pet golova. Mario Kelentrić upisao je devet obrana. Igrač koji je osigurao Kadettenu pobjedu zabio je šest golova.

Špiler: Ubile su nas "crne rupe"!

"Teško je bilo što reći nakon ovakve utakmice. Moram čestitati protivniku, zasluženo su slavili. Mi smo utakmicu izgubili u prvom poluvremenu, jer nismo igrali obranu kako treba i kako valja. Imali smo previše "crnih rupa", ali eto što je tu je. Ovo je mlada momčad, ne smijemo brzati, vjerujem u prolazak u idući krug natjecanja. Samo kažem, ne smijemo brzati. Doma se sve stigne ispraviti", poručio je nakon utakmice David Špiler.

Zagreb se sada okreće novim izazovima, 20. listopada u Zagreb stiže velika Barcelona. 

Pročitajte više