Goluža: Danci su sve podredili sebi, a mi smo živjeli kao životinje! Suđenje je bilo poniženje za sport

Foto: Hina

SLAVKO GOLUŽA ima nevjerojatan skor - u trećoj godini mandata puca na četvrtu broncu. Željeli smo čuti što je to u svlačionici rekao svojim igračima koji su na konopcima držali europske prvake i 14 tisuća njihovih navijača, da bi po povratku na teren jednostavno prestali igrati. No, Goluža je rekao tek ono što već svi znamo:

"Čini se da nam je bronca suđena"

Ali, što se dogodilo? Kako smo dva gola viška, uz dva igrača više, uspjeli pretvoriti u poraz?  

"Prije svega, čestitam Dancima. Nemam što zamjeriti svojim dečkima. Jako dobro smo odigrali taktički, no ne mogu vjerovati da smo ih vratili u život s igračem više... Nismo uspjeli realizirati par šansi, sustigli su nas i poveli u nastavku. Mi smo se vratili kroz obranu, ali opet je palo par brzopletih lopti. Izgleda da nam je bronca suđena. Nismo mogli protiv ovakve Danske i ovakvog uragana s tribina. U igri smo za postolje i vjerujte mi, dat ćemo sve od sebe. Nitko sretniji od nas da smo pobijedili večeras, ali nemam igračima što zamjeriti. Život ide dalje. Idemo po broncu", rekao je Goluža dok su tribine u Herningu slavile.

Ivan Čupić započeo je kalvariju, promašenim sedmercem i zicerima s krila. Umjesto da Hrvatska ode na plus pet, morala je stizati rezultat. Nije bio kraj, dogurali su Golužini igrači do 23:23, ali iz aviona se vidjelo da ne mogu otići dalje.

"Znam koji je razlog što nismo sustigli Dance, ali neću to reći. Prije četiri godine sam rekao, ali više neću", rekao je Goluža pred kamerama.

Mislio je na njemački sudački par, kojeg je također ponijela danska fešta s tribina. No, moglo je biti i drugačije, da je Hrvatska zadržala utakmicu u svojim rukama.

Kada su se kamere ugasile, Goluža je "poludio". Na press konferenciji su pale teške optužbe.

"Domaćin je napravio sve da ovdje uzme zlatnu medalju. Jednostavno im je sve podređeno, a mi smo živjeli kao životinje, u tri grada! Tek sam se u Herningu prvi put naspavao. Padali smo u sredini kao da smo na kuglanju, ne na rukometu. rekao sam da neću komentirati suđenje, ali ne mogu izdržati. Suđenje je bilo poniženje za sport"

Pročitajte više