Goluža može biti zadovoljan: Hrvatska u skupini s BiH, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom

Foto: Screenshot; Twitter

HRVATSKA rukometna reprezentacija doznala je imena protivnika u skupini na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koje počinje 15. siječnja, a traje sve do 1. veljače iduće godine.

Hrvatska je u skupini s Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom.

Obrvan kao najveća opasnost u skupini, BiH najveće iznenađenje kvalifikacija

Bosna i Hercegovina izbacila je Island u kvalifikacijama za SP, a BiH rukometašima ovo će, baš kao i njihovim nogometašima, biti prvi nastup na nekom velikom natjecanju. Momčad Dragana Markovića u kvalifikacijama je pokazala kako je riječ o vrlo neugodnoj ekipi. Kao najopasnije igrače treba izdvojiti Nikolu Prcea, igrača Pick Szegeda, koji je u dvije kvalifikacijske utakmice Islanđanima zabio 17 pogodaka! Tu je i iskusni Mirsad Terzić, a dvoboj između Hrvatske i BiH bit će zanimljiv i zbog toga što bismo mogli gledati dvoboj braće Karačić. Ivan igra za BiH, dok bi Igor trebao biti na popisu putnika za Katar (osim ako Goluža ne pozove Josipa Valčića umjesto prvog srednjeg vanjskog makedonskog Vardara).

Makedonska reprezentacija predstavlja najveću opasnost, a nedavno su se i dodatno pojačali iskusnim Renatom Vugrincem. Bivši slovenski reprezentativac pod stare je dane odlučio kako će igrati za Makedoniju. Stoga će on i najrazornija ljevica Balkana, Kiro Lazarov, biti najveća opasnost po golu Mirka Alilovića. Svakako moramo istaknuti da Makedonce vodi hrvatski stručnjak Ivica Obrvan, koji zna sve slabosti Golužine Hrvatske.

Goluža: Idemo korak po korak

Slavko Goluža objasnio je zašto ova naizgled prolazna grupa i nije baš tako bezazlena.

"Nimalo naivna grupa. Respektiram Tunis koji će sigurno biti u prednosti pred svima nama jer će imati 35 dana priprema i dobro znamo da su fanatici za rukomet. Austrija kojoj većina igrača igra u Bundesligi i znamo da smo s njom imali nekih problema na Prvenstvu u Austriji. Tu je i Makedonija kojoj su većina igrača iz Vardara i Metalurga, Bosna i Hercegovina koja je izbacila Island te Iran. To su sve momčadi koje mogu igrati sa svima", rekao je Goluža, koji se nada da će u Kataru napokon preskočiti začarano polufinale.

"Kasnije se križamo sa skupinom A u kojoj su domaćini Katar, Španjolska, Slovenija, Bjelorusija, Brazil i Čile i to je ono što je najvažnije za sada. Trebamo odraditi grupu najbolje što možemo, zauzeti što bolju poziciju zbog križanja. Idemo korak po korak", nadodao je izbornik.

I za kraj napomenimo da će se četiri prvoplasirane reprezentacije plasirati u osminu finala, dok će drugi dio natjecanja igrati na ispadanje.

ŽDRIJEB SKUPINA NA SP-u:

SKUPINA A: Španjolska, Slovenija, Katar, Bjelorusija, Brazil, Čile


SKUPINA B: HRVATSKA, BiH, Makedonija, Austrija, Tunis, Iran

SKUPINA C: Francuska, Švedska, Alžir, Češka, Egipat, UAE

SKUPINA D: Danska, Poljska, Rusija, Argentina, Bahrein, Njemačka

Pročitajte više