Goluža okupio reprezentaciju u Varaždinu: "Idemo izboriti OI u Londonu"

SLAVKO GOLUŽA okupio je rukometne reprezentativce u Varaždinu gdje ih očekuje nastup na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Londonu. Hrvatska će svoju vizu za London tražiti preko Islanda, Čilea i Japana bez Ivana Balića u kadru.

"Balić će propustiti ovu akciju zbog povrede ramena. Rame nije dobro, a ja sam htio da svi zdravi igrači budu tu. Također, ovdje nisu Igor Vori, Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković i Venio Losert koji imaju utakmice, ali će se priključiti naknadno", izjavio je Goluža, a zatim se osvrnuo na prvog protivnika hrvatske reprezentacije - Japan:

"Mi smo bolji, ali to treba prikazati na terenu. Treba ući maksimalno unutra, treba se prilagoditi njihovoj igri. Pripremit ćemo se, igrači nisu baš svježi, ali mi moramo respektirati Japance i moramo biti na nivou. Ako to napravimo neće biti problema", tvrdi Goluža koji smatra da umor zbog naporne sezone nije nikakav alibi igračima:

"Situacija je takva, kako drugima tako i nama. Nema mjesta kukanju. Bit će dosta vremena za pripremanje i odmaranje. Treba biti maksimalno u treningu i pristupu. Igramo pred domaćom publikom i očekujem tri pobjede. Isto tako očekujem punu podršku publike", tvrdi izbornik.

Šunjić: Moramo pokazati Japancima tko je gazda

Da Japance ne valja podcijeniti smatra i Mate Šunjić, koji iza sebe ima fantastičnu sezonu na golu Nexea.

"Mi se moramo kvalificirati, nema druge, to je najveći događaj u ovom četverogodišnjem ciklusu. Imamo priliku, igramo doma, a prva utakmica je vrlo važna. Treba biti oprezan s njima, bez obzira na ozljede treba se maksimalno pripremiti i pobijediti. Znamo jako malo o Japancima, možemo govoriti općenito o njihovoj školi rukometa. Vrlo su brzi, kombiniraju, ali mi moramo pokazati autoritet i pokazat im da nam ne mogu parirati", smatra mladi vratar.

Alilović: Mi smo favoriti, idemo na tri pobjede i plasman u London


Mirko Alilović odiše samopouzdanjem. Zna da je Hrvatska favorit, ali isto tako zna da je pred reprezentacijom 180 minuta "rudarskog" posla:

"Igramo doma i očekujemo tri pobjede. Favoriti smo i to se očekuje od nas. Idemo ozbiljno to odraditi i kvalificirati se kao prvi na Olimpijadu. Naporna je sezona, kvalifikacije, Liga prvaka, pa opet kvalifikacije, ali rukomet je takav sport. Mi svoj cilj znamo, tri pobjede i plasman na Olimpijadu", zaključuje Alilović.

Raspored utakmica:

6.4. Hrvatska - Japan 18 h
7.4. Hrvatska - Čile 16 h
8.4. Hrvatska - Island 18 h

Pročitajte više