Gori nego u Hajduku: Balakov na pragu njemačkog rekorda od šest uzastopnih poraza!



KAISERSLAUTERN na kraju sezone ispada u drugu ligu. Tri kola prije kraja prvenstva na posljednjem su mjestu Bundeslige, a do zone spasa im nedostaje devet bodova.

No, dok se devet bodova (teoretski) može nadoknaditi, baš nikakvo povjerenje ne ulijeva forma Kaiserslauterna koja je - katastrofalna. Ima šest poraza u nizu, u Bundesligi nije pobijedio 21 utakmicu zaredom, a u zadnjih devet utakmica zabio je samo tri gola.

Samo je jedna momčad u povijesti Bundeslige imala duži niz bez pobjede od Kaiserslauterna: Tasmania iz Berlina, koja je u sezoni 1965/66 bila 31 utakmicu bez pobjede.

Nakon što je krajem ožujka smijenjen Marco Kurz, za trenera je iz Hajduka došao Krasimir Balakov da promijeni situaciju, no nije napravio ništa. Balakov još nije osvojio ni bod. Vodio je momčad u pet utakmica i svih pet je izgubio, a klub je zakucan na 18. mjestu.

Inače, dosad je šest trenera u povijesti Bundeslige startalo sa šest poraza u isto toliko utakmica. Taj neslavni rekord je Balakov itekako ugrozio, a ima ga prilike dostići već u sljedećem kolu, kada njegov očajni Kaiserslautern gostuje kod davljenice Herthe, koja se s osam bodova više od sljedećeg suparnika, može izboriti za barem 16. mjesto, koje jamči doigravanje za ostanak u prvoj ligi.

"Želim kod igrača vidjeti glad za pobjedom, ali oni mi to ne pokazuju. U pet utakmica nismo pokazali pobjednički žar" rekao je Balakov. Barem nešto ga podsjeća na Split.

Pročitajte više