Gospodin Zrak: Bih li dobio LeBrona? Naravno, pa kakvo je to pitanje?

Foto: Guliver Image/Getty Images

PELE, Maradona ili pak Messi? Laver, Borg ili Federer? Carl Lewis ili Usain Bolt? Otkako je sporta novinari i sportski zanesenjaci bavit će se vječnim pitanjem tko je najbolji svih vremena.

Uglavnom nema točnog i ispravnog odgovora, jer svako vrijeme nosi neke svoje heroje, no iznimka postoji u jednom sportu – košarci.
 
Tko je god barem jednom vidio u akciji Michaela Jordana složit će se da je Gospodin Zrak najveći svih vremena i da o tome ne treba trošiti riječi.
 

Međutim, ono što je u 90-ima bio Jordan, danas je to LeBron James, košarkaška mašina koju je gotovo nemoguće zaustaviti.
 
Ako pri tome uzmemo u obzir da Jordan nikad nije bio previše poznat po skromnosti te da mu je ego veličine planine, onda je logično da američki novinari nisu odoljeli pitati Velikog Mikea kako bi prošao u igri jedan na jedan s Jamesom, naravno, kad bi mogao vratiti vrijeme i zaigrati u najboljem izdanju.
 
Odgovor najvećeg bio je očekivan:
 
''Bih li u svoje najbolje vrijeme dobio LeBrona jedan na jedan? Pa kakvo je to pitanje? Naravno da bih. Pitajte i njega, i on će vam ponuditi isti odgovor.''
 

Jordan je također uzvratio i Shaquilleu O'Nealu koji je nedavno rekao kako bi najboljih pet košarkaša u povijesti Lakersa pregazile najveće zvijezde Bullsa s 50 poena razlike.
 
''Ubili bismo ih'', kratak je bio Jordan.
 

Pročitajte više