Gotovo je, Guardiola potjerao Mandžukića! "Želim ti sreću u novom klubu!"

Foto: Bild

PEP GUARDIOLA danas je potvrdio novinarima da Mario Mandžukić nije u kadru za finale njemačkog Kupa! U subotu se za naslov bore Borussia i Bayern, a Mandžukić neće biti niti na klupi.

Sport Bild podcrtao je ovu izjavu Guardiole u svom izvještaju i zaključio da je odlazak najboljeg Bayernovog strijelca - gotova stvar. U četvrtak navečer očito je došlo do novog okršaja Pepa i Mandžukića.

"Želim ti svu sreću u novom klubu", poručio mu je Guardiola, dok se Karl-Heinz Rummenigge nije oglasio po ovom pitanju.

"To je moja odluka. Nije u pitanju ozljeda, mogao je igrati finale", potvrdio je Guardiola danas na press konferenciji odlazak prvog napadača Hrvatske iz bavarskog kluba.

Prema pisanju Bilda, Mandžukić je već uhvatio avion za Hrvatsku.

Bild je na naslovnici istaknuo vijest o novoj svađi Pepa i Mandže. Veza je to koja ne funkcionira od starta: Mandžukića je Pep kaznio na početku sezone, ali brzo se vratio u momčad. Ovaj put, čini se, povratka nema.

Klub koji melje bez emocija

Iako je ove sezone za Bayern zabio 26 golova, a 18 od toga u Bundesligi, Bavarcima to ne znači previše. Prvog strijelca lige, Roberta Lewandowskog, kupili su još prošle zime. Stvari su već tada bile jasne, Mandžukić im više nije potreban. Iako je Pep priznao da je riječ o sjajnom igraču, možda najboljem napadaču u igri glavom, nisu se uspjeli sporazumjeti. Mandžukić je doživio sudbinu Elbera, Makaayja, Tonija, Gomeza, pa i Ivice Olića. Zadužili su klub koji ipak ne priznaje sentimente i melje sve pred sobom.

Chelsea je izgledna opcija

Nakon današnjeg istupa Guardiole na press konferenciji, pojačano stiži i vijesti s Otoka. Zna se da Mandžukića prati Jose Mourinho, koji bi umjesto keša za transfer Davida Luiza u Bayern radije preuzeo Marija Mandžukića! Engleski mediji pišu i o interesu Arsenala. Mandžukićev odlazak iz Muenchena u svakom slučaju vijest je kojoj Englezi daju dosta prostora.

Pred nama je zanimljiv vikend, a pred Mandžukićem još zanimljivije ljeto...

 

Pročitajte više