Graham Poll: Suci su dobro pripremljeni na moguće incidente, ali na dron koji nosi zastavu, sumnjam

Foto: Screenshot YouTube

DOGAĐAJI sa sinoćnje utakmice u Beogradu između Srbije i Albanije, koja je najprije privremeno prekinuta zbog drona koji je na nebo poviše stadiona JNA donio zastavu Velike Albanije, da bi zatim, nakon brutalne tučnjave u kojoj su sudjelovali i igrači i navijači i redari te policija, bila konačno prekinuta, glavna je tema sportskih medija širom svijeta.
 
Povijest nogometa obilježena je i brojnim bizarnim situacijama koji odudaraju od samog sporta, no ono što se sinoć dogodilo u Beogradu, jedinstven je slučaj. 
 

MailOnline angažirao je slavnog suca Grahama Polla (dobri Englez koji je Hrvatskoj na SP 2002 najprije poklonio pobjedu protiv Italije, da bi četiri godine poslije dao tri žuta kartona Josipu Šimuniću u meču protiv Australije) da napiše svoj stručni osvrt iz sudačkog kuta gledanja oko svega što se događalo na travnjaku stadiona JNA.
 
Poll se složio da je glavni sudac utakmice Martin Atkinson imao nevjerojatno težak posao kontrolirati događaje koji su strahovitom brzinom prelazili u stanje ludila i općeg kaosa. Odluku da se igrači povedu u svlačionice mogao je donijeti ili Atkinson ili pak delegat utakmice Been, no tko god da ju je donio najprije je procijenio da trenutni uvjeti za igru nisu mogući.
 
Ipak, konačna odluka o prekidu susreta pripada delegatu utakmice i zato je jučer bilo dobro da je Atkinson uza sebe imao jednog tako iskusnog delegata kao što je Nizozemac Harry Been. Incidenti poput ovog koji se dogodio u Beogradu bizarni su i rijetki, međutim, ako se i dogode, za suca je od neprocjenjive važnosti da uza sebe ima vrhunskog delegata koji će znati što napraviti i za to preuzeti odgovornost. 
 
''Suci prije svakog meča pod kapom UEFA-e dobiju jasne upute što im je činiti u slučaju nekog većeg incidenta, no čisto sumnjam da je u ikakvom pravilniku pisalo što napraviti kad se pojavi dron nad stadionom'', zaključio je Poll.
 

Pročitajte više