Guardiola se ulizuje Hoenessu: Pobijedit ćemo za tebe! Wenger pred uzvrat u Münchenu: Vjerujem u čudo!

Foto: Guliver Images/Getty Images

BAYERN je 90 minuta udaljen od plasmana u četvrtfinale Lige prvaka. Aktualnim prvacima Europe na Allianz Arenu stiže Arsenal, koji je u prvom ogled izgubio s glatkih 2:0.

Momčad Josepa Guardiole ne mora srljati u uzvratu, dok gosti iz Londona u Münchenu idu na sve ili ništa.

"Da, 2:0 je odličan rezultat za nas, ali to ništa ne znači. Imamo odličnu priliku plasirati se u četvrtfinale Lige prvaka, koja nam je bitnija od Bundeslige i znamo da se tu moramo dokazati", rekao je Guardiola.

"Igrači imaju zadatak koji glasi: ne smijemo primiti pogodak! Iako imamo pristojnu prednost, moramo tražiti pobjedu i siguran sam da ćemo tako igrati", poručio je trener Bayerna, koji će eventualnu pobjedu posvetiti Uliju Hoenessu. Predsjednik Bayerna nedavno je priznao kako je utajio porez i to u iznosu od 4.9 milijuna dolara, a sada se nada da će ga to priznanje spasiti od zatvorske kazne.

"Hoeness je najvažnija osoba u našem klubu, a mi mu najbolje možemo pomoći tako da pobijedimo za njega", rekao je Pep, dok se Toni Kroos nadovezao: "On je naš predsjednik i igrat ćemo za njega".

"Wenger je jedan od najboljih trenera na svijetu"


Za razliku od Josea Mourinha, Guardiola misli sve najbolje o Arseneu Wengeru.

"On je iskusan. Zna sve o Arsenalu, poznaje svakog igrača i njegova momčad uvijek dođe do osmine finala Lige prvaka. Wenger odlično radi s mladim igračima, koji napreduju iz sezone u sezonu. Mislim da je Wenger jedan od najboljih trenera na svijetu", rekao je Pep, koji je za kraj nadodao:

"Arsenal je možda i najsnažnija momčad protiv koje smo igrali ove sezone. Sutrašnja utakmica za nas je poput finala i želim da se igrači tako i ponašaju".

"Özil će vam pokazati zašto je fenomenalan igrač"

S druge strane, Arsene Wenger vjeruje u čudo. Kako i ne bi kada je njegova momčad na posljednjem gostovanju u Münchenu slavila s 2:0.

"Zamislite samo kakva bi to pobjeda bila. Ako smo ih mogli pobijediti prošle godine, siguran sam da ih možemo i ove. Sve je moguće! Moja ekipa ima strašnu ambiciju i želju, a ako odigramo utakmicu sezone uvjeren sam da ćemo slaviti", rekao je Wenger.

"Bayern je najbolja momčad Europe u ovom trenutku, statistika je protiv nas u tom ogledu, ali polako, vidjet ćemo kako će sutra to izgledati. Mi imamo četvoricu Nijemaca u sastavu. Gnabry, zatim Podolski koji je u dobroj formi, Mertesacker je postao jedan od najboljih igrača u Engleskoj, a Özil je fenomenalan igrač i uvjeren sam da će vam to pokazati protiv Bayerna", za kraj će Francuz.


Utakmica između Bayerna i Arsenala na rasporedu je u utorak od 20:45 sati.

Očekivane postave:

Bayern: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm – Robben, Thiago, Kroos, Ribery – Müller (Mandžukić)

Arsenal: Fabianski – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Arteta, Flamini – Santi Carzola, Özil, Oxlade-Chamberlain (Podolski) – Giroud

Milan u Madridu: "Za nas je ovo utakmica sezone"

U drugom susretu ovog utorka u Madridu će snage odmjeriti Atletico i Milan. Španjolski sastav je na San Siru slavio s 1:0 približivši se prvom plasmanu u četvrtfinale u posljednjih 17 godina. Od posljednjih 16 europskih utakmica samo u jednoj Atletico nije pobijedio.

"Na San Siru smo učinili pola posla. Sada to moramo iskoristiti pred svojim navijačima. Milan je nezgodna momčad, nemamo pravo na opuštanje", rekao je Diego Simeone.

Trener Milana Clarence Seedorf nije zabrinut: "Moramo razmišljati pozitivno i s optimizmom. Još uvijek ništa nije gotovo".

Kod Atletica nema ozlijeđenih Tiaga i Javiera Manquilla, dok Milan dolazi bez suspendiranog Montoliva.
 


Napadač "rossonera" Giampaolo Pazzini dodao je: "Za nas je ovo utakmica sezone. U prvom susretu smo bili bolji, trebao je biti barem remi. Ako ponovimo istu igru u Madridu možemo se nadati uspjehu".

Očekivani sastavi:

Atletico Madrid: Courtois - Insua, Godin, Miranda, Juanfran - Turan, Tiago, Gabi, Koke - Villa, Costa

Milan: Abbiati - Emanuelson, Rami, Bonera, Sciglio - Jong, Essien - Taarabt, Kaka, Poli - Balotelli

Pročitajte više