H-bomba još uvijek živi: Henderson ekspresno nokautirao Boetscha

Foto: Fightsite

DAN HENDERSON potvrdio je kako ipak još uvijek nije za staro željezo, nakon nokaut pobjede nad Timom Boetschom već u prvoj minuti borbe. Ben Rothwell je savladao Matta Mitrionea, nakon što je iskoristio kiks svog protivnika te slavio gušenjem u prvoj rundi borbe. Bio je ovo event sjajnih završnice te su samo dvije borbe otišle do sudačke odluke, a važne pobjede upisali su i Dustin Poirier te Shawn Jordan.

Tim Boetsch novo je ime na listi onih koji su osjetili što može H-bomba, pa čak i kad je njen autor i vlasnik, Dan Henderson, pred 45. rođendanom. Tek pola minute izdržao je "Barbarian" protiv gladnog Henda, a još veći respekt legendi MMA-a je to što je Boetsch poznat po nevjerojatnom broju udaraca koje može izdržati. Ovog puta je ipak dovoljan bio jedan koji ga je uzdrmao, a nakon serije novih nije bilo druge nego prekinuti borbu i dozvoliti ovom prekaljenom veteranu novo slavlje, no i tek drugo u posljednjih sedam borbi.

Nešto više vremena za pobjedu je trebalo Benu Rothwellu, odnosno dvije minute. Matt Mitrione je kontrolirao borbu na nogama, sve do kraja prve minute kad Rothwell ozbiljnije pogađa, no Mitrione je vratio stvari na početak te nastavio pogađati u stand-upu sve dok nije napravio veliki kiks. Pokušao je promijeniti nivo, odnosno krenuo je na rušenje, koje je izveo katastrofalno loše te Rothwell hvata njegov vrat, tako i završavaju u parteru, gdje od čvrstoće pritiska Mitrioneu nije ostalo ništa drugo nego da tapka.

Nakon pada na vaganju, Yanci Medeiros bio je neprepoznatljiv i u kavezu, gdje ga je Dustin Poirier već u prvih pola minute ozbiljno uzdrmao udarcima. Nakon toga su završili u parteru, gdje ponovno Poirier ima kontrolu, koju ipak pušta, borba ponovno odlazi u stand up, a tamo Poirier još jednom pogađa te završava borbu. Uvjerljiva predstava i druga pobjeda Poiriera u kratkom vremenu otkad je prešao u laku kategoriju.

Impresivno je u posljednjoj dionici izgledao Brian Ortega, koji je protiv Thiaga Tavaresa došao do najveće pobjede u svojoj dosadašnjoj karijeri i to velikim preokretom. Tavares je, ponajviše zahvaljujući rušenjima i kontroli, sigurno vodio 2:0 u rundama, a Ortega je to osjetio te u posljednju ušao ludo i potpuno ofenzivno, a to mu je donijelo nokaut pobjedu u posljednjoj minuti borbe. Ova dva borca su i završila nagrađena bonusom za borbu večeri.

Na glavnom programu još se našao Joe Soto, koji je nastupio prvi put nakon iznenađujućeg napada na naslov bantam prvaka, no Anthony Birchak ga je iznenadio i nokautirao nakon samo 100 sekundi borbe. Nokaut je slavio i Francisco Rivera, i to u borbi koja je ponudila najbrži finish. Alexa Cacersa završio je u 21 sekundu, iako se njegov protivnik potužio na prerani sudački prekid.

Najzanimljiviji meč uvodnog programa bio je između dva gorostasa, Shawna Jordana i Derricka Lewis, a potvrdilo se na "Black Beast" doslovno ima snage za dvije minute borbe. Jordan je to znao, prvu rundu je sve uspješno kontrolirao, da bi već u prvim sekundama druge pogodio atraktivan high kick kojim je Lewisa poslao na pod i završio ground n' poundom.

Do pobjeda su još došli Omari Akhmedov, nakon što Brian Ebersole nije bio u stanju krenuti u drugu rundu, budući da je ozlijedio koljeno, Chris Wade koji je odlukom savladao Christosa Giagosa te Joe Proctor, lijepo izvedenom giljotinom u posljednjim sekudama borbe protiv Justina Edwardsa, koji je čak moždao imao i prednost na sudačkim karticama. Jakeu Collieru su dva suca dala prednost protiv Ricarda Abreua, a Jose Quinonez je završio Leonarda Moralesa.

UFC Fight Night 68 - Rezultati

Dan Henderson def. Tim Boetsch - KO (R1, 0:28)
Ben Rothwell def. Matt Mitrione - SUB (R1, 1:54)

Dustin Poirier def. Yancy Medeiros - TKO (R1, 2:38)
Brian Ortega def. Thiago Tavares - TKO (R3, 4:10)
Anthony Birchak def. Joe Soto - KO (R1, 1:37)
Francisco Rivera def. Alex Caceres - KO (R1, 0:21)

Shawn Jordan def. Derrick Lewis - TKO (R2, 0:48)
Omari Akhmedov def. Brian Ebersole - TKO (R1, 5:00)
Chris Wade def. Christos Giagos - jednoglasna sudačka odluka
Joe Proctor def. Justin Edwards - SUB (R3, 4:58)

Jake Collier def. Ricardo Abreu - podijeljena sudača odluka
José Quiñonez def. Leonardo Morales - SUB (R1, 2:34)

Pročitajte više