HNS kaznio Ivkovića s 10 tisuća kuna, Musa plaća 1000 jer je poslušao trenera

Foto: Hina

DISCIPLINSKI sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević nakon provedenog postupka po prijavi povjerenika za natjecanje donio je odluke o novčanim kaznama za Tomislava Ivkovića i Maria Musu, trenera i igrača NK Lokomotiva, zbog povreda odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

Trener Ivković tako će morati platiti kaznu u iznosu od 10.000 kuna, a igrač Musa 1.000 kuna.

Disciplinski sudac u provedenom postupku utvrdio je, a što su prijavljeni u svojim očitovanjima priznali, da je trener Ivković u završnici utakmice Lokomotiva-Osijek tražio od igrača Muse da namjerno dobije žuti karton kako bi na slijedećoj prvenstvenoj utakmici odradio automatsku kaznu zbog treće opomene u nizu i tako naredne utakmice igrao bez opterećenja i razmišljanja o mogućoj kazni zbog novog žutog kartona.

Podsjetimo, Ivković je na utakmici s Osijekom, pred praznim stadionom u Kranjčevićevoj otvoreno pozvao svog igrača da zaradi žuti karton, kako je poslije priznao, kako bi propustio utakmicu s Dinamom i bio na raspolaganju za naredne utakmice. Sporna nije bila Ivkovićeva naredba koliko način na koji je to izveo. Slični dogovori su česta pojava u hrvatskim i svjetskim okvirima, no neobično je što Ivković, za razliku od drugih trenera, važne igrače čuva za slabije umjesto za jače protivnike.

S druge strane, Musa se mora odreći dijela svoje plaće samo zato jer je poslušao trenera.

Pročitajte više